Skip to content

120 uur taakstraf voor dodelijk ongeval Meijel

Redactie
21 november 2014 | 14:43

Advertentie

rechtbank roermondDe Poolse bestuurder die in mei van dit jaar een 2-jarig kind, opa en oma doodreed krijgt een taakstraf van 120 uur en een voorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid voor de duur van één jaar met een proeftijd van twee jaren. Er was 15 maanden geëist.

Dodelijk ongeval Meijel

Bij de uitspraak is de vader van het kind volledig door het lint gegaan en heeft een stoel naar de rechter gegooid, zo meldt 1Limburg. Hij en zijn vrouw kunnen het niet verkroppen dat de man alleen een taakstraf krijgt. “Ons leven is kapot, maar hij kan gewoon verder”, zei de moeder na het incident.

De rechtbank heeft bewezen geacht dat de verdachte zich zodanig heeft gedragen dat hij zijn voertuig niet voortdurend onder controle heeft gehouden, maar is gaan slingeren, daarbij over de middenstreep is gekomen, heeft tegengestuurd en daarbij door berm en beukenhaag op het fietspad is terechtgekomen en aldaar in botsing is gekomen met de drie latere slachtoffers. De rechtbank vindt echter dat er onvoldoende bewijs is dat verdachte is gaan slingeren door (veel) te hard te rijden.

Advertentie

24 Reacties

  1. Wie zou daar niet van door het lint gaan?

  2. zo is het rechtsysteem in nederland slachtoffer krijgt levenslang en de dader gaat vrij uit

  3. Dit slaat werkelijk nergens op,hebben Poolse plukkers deze rechter soms tussen de champignons gevonden. Wat voor een recht systeem hebben we hier in Nederland eigenlijk .En idd ik zou ook door het lint gaan als vader zijnde,dan eigen rechter spelen maar straf ontlopen was er bij ook niet bij.

  4. Was te verwachten de oostblokker gaat in Holland altijd vrij uit.
    Mocht hopen dat ik wist waar die eikel woonde.

  5. Deze mensen verloren in een klap de ouders en hun kind !!
    120 uur werken als straf ?
    Dit zal die gast echt niet boeien maar het leven van die ouders is wel helemaal naar de klote geholpen door deze vent !!
    Wordt tijd dat het rechtssysteem eens aangepast word hier.
    Als dit in een ander land was gebeurd dan ging die gast voor minimaal 5 jaar achter de tralies en werd zijn rijbewijs hem levenslang ontnomen.
    Welkom in Nederland.

  6. Hier kan ik met mijn verstand niet bij… een lousy taakstraf en een voorwaardelijke rijontzegging….. omdat niet bewezen is dat die randdebiel te hard reed!?! Als je je aan de snelheid houdt, dan vlieg je daar echt niet uit de bocht!
    We moeten nog meer van die idioten naar Nederland halen! Ze maken slecht werk, zorgen ervoor dat half nederland werkloos is en halen dan ook nog van dit soort acties uit. Maar ze zijn wel heel goedkoop!
    Ik kan me goed voorstellen dat de vader door het lint ging. Heel veel sterkte voor de nabestaanden.

  7. Hij had niet alleen maar een stoel , maar het hele meubilair moeten gooien. Wat een kut streek, niet bewezen dat hij te hard reed, dat doen ze toch allemaal, dat kl…volk. Die hebben bijna allemaal hun rijbewijs bij een pakje boter gekregen. Nederland het word tijd voor strengere straffen, opsluiten die handel en de sleutel weggooien. Heel veel sterkte voor de nabestaanden

  8. die pool zal zijn strafje lekker ontlopen hij gaat gewoon terug naar polen en over 5jaar is alles verjaard
    ik zou zeggen gewoon weer de grenzen dicht is het beste

  9. Heel begrijpelijk dat deze meneer door het lint gaat. Onbegrijpelijk zo’n lage straf. De rechter moet zich schamen.

  10. Tja gaan wij weer. Iedereen z’n mening geven en over die kut Poolen, Bulgaren, Romeinen en alles oost van Berlijn klagen! Maar wij welkom hun nog met wijd open armen en hun wijven ons met wijd open benen! Ik heb wel een keer een leuke Pool gezien. Maar ja 18 maanden oud zijn ze allemaal leuk. Kom op mensen hoe lang voor wij grens arbeiders zijn in eigen land. Vader in de cel, moeder kind kwijt en nu ook tydelijk haar man. “Rechter” lekker glaasje wijn bi het eten. Polski samen met vriendin Sletlana op zijn 2de fles vodka en wij masr mopperen tot morgen de nieuwe dag!

  11. Wat mij opvalt is dat ik de verdachte niet zie zitten bij de uitspraak.
    Maar zoiets geeft ons echt vertrouwen in ons rechtsysteem.
    Sla ik met een ruzie iemand het ziekenhuis in , kom ik er niet met een taakstrafje vanaf.
    Ik zou zeggen
    Vooral blijven stemmen op partijen die dit mogelijk maken.

    • Nou Ron Dit zijn de partijen die populair onder de rechters zijn nam. d66,groenlinks en de pvda en in mindere mate de vvd
      en volgend jaar zijn PSverkiezeningen en de mensen die op voornoemde partijen willen stemmen hoe komen zij met hun geweten in het reine ?
      want zolang er aanhangers van die partijen tot rechter worden benoemd zal in het hele rechtssysteem niks veranderen dat zal alleen gebeuren als er zeer conservatieve juristen tot rechter benoemd en dan krijg je ook de straffen zoals die in de VS gebruikelijk zijn voor dit soort misdaden

  12. Dit is een heel hard gelag voor zowel de moeder als de vader. Heel begrijpelijke reactie van de vader. Vraag me af hoeveel taakstraf hij krijgt!!

    We blijven wel allemaal in ons rechtssysteem geloven he???????????

    Wat die polen betreft: ja we sakkeren wel lekker over hen, maar vragen wij ons wel af wie deze mensen hier heen haalt ??
    Even een vergelijk: “zonder heler geen steler” ! “Zonder …………………….geen polen”!

    • Als de vader hier een taakstraf zou krijgen , neem ik die graag voor hem over.

    • Zonder de bazen die onder betalen geen Polen.
      Want daarom zijn ze hier, bedrijven die een minimumloon nog te hoog vinden, daarom geen Nederlanders meer willen en via creatieve boekhouding Polen aan het werk zetten.
      Nederlanders daarom zonder baan. Zorg extra duur.
      En nog het ergste, de veiligheid op de weg is ver te zoeken.
      Met helaas zulk drama tot gevolg.
      Met dan nog wat linkse rechters en het is helemaal compleet met de Polen ellende.

      Grenzen dicht, wel nu meteen.
      Maar helaas…

  13. Inderdaad Ton, Rechters anticiperen totaal niet op maatschappelijke problematiek. Die D66-ers zitten lekker in hun pluche in een beveiligde wijk. Walgelijk……D66, GL en PvdA helpen ons land daar de afgrond.

  14. Smerige voele bocht is al die oostjoekels

  15. Een schande is het nederlands rechtssysteem, het doodrijden van 3 mensen wordt hier gelijk gestraft als een draai om de oren. Als het een Nederlander was geweest had hij / zij 10 jaar aan de broek gehad, maar zo snel als er een buitenlander voor het bankje staat hebben ze de broek vol..Onze enige hoop kunnen we nog op Wilders vestigen, dat is de enigste die er nog iets over durft te melden. Maar ja, met melden alleen worden we er ook niet beter van. Het ergst is de familie, die zijn weer voor hun hele leven gestraft en de dader lacht zich in het vuistje. Het is immers het walhalla hier voor die gasten. Laat hier snel verandering in komen.
    Mijn gedachten zijn dan ook bij de familie, welke ik dan ook veel sterkte toewens.

  16. kijk op het jornaal of op de site van de rechtbank of op de site van om roep brabant
    dan weet je waarom hij zo een milde straf heeft gekregen
    ik wil het voor die pool niet goed praten wat er gebeurt is hij zal ook gevoel hebben en heeft er nu misschien een levens lang trauma door. oost blokkers zijn ook mensen

    • Hey witte geijt, jij weet het dus helemaal niet.
      Als hij werkelijk gevoel had gehad, en spijt, zou hij dat toch tenminste kenbaar maken bij de nabestaanden, masr dat alles heeft hij niet gedaan.

  17. Schandalig het rechtssysteem in Nederland !!!
    Ik schaam me er echt voor nederlander te zijn als ik zo iets hoor !!!
    Waar hebben die rechters hun opleiding gedaan?
    In Auswitsch of dachau ?????????
    Verschrikkelijk gewoon : Een man rijd door roekeloos rijden 3 mensen dood, waarbij een familie en nog vele betrokkennen en vrienden daarnaast, totaal levenslang ontwricht word, en krijgt dan een verplichte task als 3 weken vrijwilligerswerk opgelegd !!!!!!!!!!!
    HOE VER KUNNEN WE NOG ZAKKEN ALS RECHTSTAAT NEDERLAND……
    Ik word hier KOTSMISSELIJK van en SCHAAM ME DAT IK NEDERLANDER BEN ………

  18. Heb vanavond de uitzending gezien op RTL 4,. Den Haag wordt eens wakker. Een waxinelichtje gooien, dan krijg je meer straf. Ik wens de ouders heel veel kracht en begrijp de reactie van de vader helemaal door met een stoel te gooien. Het rechtssysteem dwingt steeds meer om maar eigen rechter te spelen. Nederland is echt de weg kwijt .

  19. Geen dood door schuld!!!!!Nee de slachtoffers zijn fout want zij fietste op t verkeerde tijdstip en op t fietspad!!!! Is dit dan zo moeilijk, en moet men daar dan zoveel voor geleerd hebben en ook nog een uurloon van weet ik veel 150 euro p.uur voor vangen???? Om tot deze uitspraak te komen…..Ik begrijp de wereld niet meer!!!Veel sterkte voor de nabestaande.!!!

  20. Dieptepunt in de geschiedenis van het Nederlandse recht.
    Schuldige veroorzaker krijgt vrijwel vrijspraak van de rechter en de ouders van een 2 jarig overleden kind, tevens een van hen kind van beide overleden ouders, krijgen mede door deze dubieuze uitspraak levenslang.
    De Nederlandse moraal zakt steeds verder weg op deze wijze.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30
Gemeentehuis-Nederweert-1
Te hoge geurbelasting en gezondheidsrisico’s
17 september 2024 | 16:50

Advertentie