Skip to content

Kozijnen breekpunt voor aanpassing gemeentehuis

Redactie
25 november 2014 | 15:01

Advertentie

Raadzaal-ArtikelTijdens de raadsvergadering van 11 november is gesproken over de aanpassingen aan het gemeentehuis in 2015. Naast de herinrichting van de entreehal en aanpassingen aan het kantoorgedeelte kwam ook de vervanging van de kozijnen ter sprake. De vervanging van de kozijnen stond oorspronkelijk gepland in 2020, maar het voorstel was om dit te combineren met de overige aanpassingen. Het CDA is van mening dat onvoldoende is onderbouwd dat de hiermee gemoeide investering van circa € 400.000 gedurende de looptijd kan worden terugverdiend. Daarnaast voldoen de kozijnen nog prima aan de huidige maatstaven.

Kozijnen breekpunt

Het college kan de vervanging van de kozijnen op de lange baan schuiven, maar de burgemeester als portefeuillehouder merkte op, dat dit formeel niet de bevoegdheid van de raad is. Het CDA was hierdoor genoodzaakt om tegen het gehele voorstel van de aanpassingen aan het gemeentehuis te stemmen.

Het CDA betreurt het dat hierdoor vooralsnog niet wordt geïnvesteerd in aanpassingen ten gunste van de dienstverlening richting de burgers en een kwalitatieve verbetering van de werkplekken van de medewerkers.

Advertentie

10 Reacties

  1. Tsja , onze burgvader ” Henk ” heeft zich blind gestaard tijdens personelijke rondleiding in het nieuwe gemeentehuis van onze buren , dus hij wil ook wat hebben om mee te pronken.
    Maar door juiste beslissingen zitten we hier nog wel een positief saldo, kunnen ze in Weert niet zeggen.

  2. Misschien komen ze deze keer wel bij een leverancier uit hun eigen dorp kijken voor meubilair en dan weet ik zeker dat ze op de post kantoorinrichting 50% besparen. Ipv hun nu huidige landelijke leverancier…

  3. Dat noemen ze pure machtspolitiek, en dat van een burgervader, hij moest zich schamen.

  4. Ik vind dat deze actie van het gemeentebestuur een minachting is van de raad. Iedereen is er op tegen en waarom zet dit college het plan dan toch door. Oké het zal wel uit een ander potje komen dan bijvoorbeeld maatschappelijke of culturele budget. Maar het gaat ook om de beeldvorming. Zolang er mensen zijn die geen geld hebben om hun kinderen een sport te kunnen laten beoefenen of geen geld hebben om eten te kopen, moet een gemeentebestuur geen geld verkwisten en zeker niet een college met een PVDA burgemeester. Als het dan toch moet laat dan de plaatselijke ondernemers (Harrie Poel, Hen van de Schoor, Dré Mackus, Ton van de Moosdijk en anderen) een offerte uitbrengen. Ik weet zeker dat ze het voor minder dan de helft doen. Bovendien stel ik de vraag waarom de kozijnen überhaupt vervangen moeten worden. Ze zijn van aluminium en de beste eigenschap daarvan is dat het heeeeeel lang mee gaat. Alleen af en toe een likje verf er op.
    B&W kijk nog eens goed naar deze kwestie. Jullie maken jullie zelf niet populair. Het resultaat zullen we zien op de bonte avond of in de vastelaovundjgezet.
    Ik wens jullie veel wijsheid toe.

  5. wordt het niet eens tijd voor een gekozen burger vader?
    en dat ieder jaar

  6. je hebt gelijk ron een door de burger gekozen burgen meester. en trouwens rene op aluminium hoef je nooit meer verf op te smeren goed schoon houden is voldoenden het mag natuurlijk wel is er ander glas nodig we hebben nog glasservies jan niessen te n,eind of edwin pijnenburg te budschop of harry poel hou het dan ff bij de nederweerter ondernemers MVG

  7. Volgens vele Nederweerternaren zijn de burgervader en zijn kornuten de weg kwijt.
    Ze blijven maar onnodig geld uitgeven zoals o.a Brugstraat/Kerkstraat , ( eenrichtings verkeer te smalle doorgang bij de brug) dan de randweg die volgens diverse onderzoeken niet nodig blijkt te zijn ( in de toekomst minder voertuig bewegingen op het huidige traject.) Nu weer de kozijnen . wat is de volgende verrassing?

    De taak van een vader is toch: zorgen dat zijn kroost kan opgroeien in een ZORGENLOZE vertrouwde woonomgeving. Daarbij lettend op de uitgave. Zodat er ook wat overblijft voor later. ( moeilijker tijden / volgende generatie )

    • Je hebt gelijk Harryette , en wat is de volgende verrassing?
      Dat ze er toch achter komen dat door het nieuwe winkelcentrum , er in de kerkstraat leegstand komt.

  8. Wordt het niet eens tijd dat ook voor hun een functioneringsgesprek of jaargesprek wordt gehouden?
    Of is het is van we zitten er weer voor 4 jaar?


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00
Het verhaal van Jeordi Touil uit Weert
27 september 2024 | 16:22
Kunstovaal-Koopzondag-Nederweert-21
Ga jij met een dino op de foto?
27 september 2024 | 16:00
2024_09_27 Herfstmodeshow InBtween-18
Bekijk hier de trends
27 september 2024 | 15:00

Advertentie