Skip to content

Rabobank kijkt terug op succesvol Jongerenevent

Redactie
6 december 2014 | 10:57

Advertentie

Rabo BankKlaar voor de toekomst? Maak je dromen waar! ‘Ben jij klaar voor de toekomst? Maak je dromen waar!’ Onder die noemer verzorgde Rabobank Weerterland en Cranendonck maandag 24 november haar eerste event voor jongeren tussen de 18 en 25 jaar. In vijf inspirerende workshops kregen zij allerhande tips en trucs die helpen bij het nemen van belangrijke beslissingen.

Succesvol Jongerenevent Rabobank

Als jongvolwassene ligt de wereld aan je voeten. Je bent geen kind meer en mag zelf je toekomst gaan inrichten. Leuk, maar tegelijkertijd spannend en vaak ook lastig. Hoe vind ik de job van mijn dromen? Hoe voorkom ik financiële problemen? Moet ik een huis kopen of huren? Hoe richt ik mijn nieuwe stulpje op een leuke manier in zonder dat ik de hoofdprijs betaal? En een wereldreis maken, hoe pak ik dat aan?

Dromen verwezenlijken
Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Zo simpel is het. De Rabobank wil daarom graag met jongeren in contact blijven en hen helpen bij het maken van dit soort belangrijke keuzes. Zoals deze maandagavond tijdens het eerste jongerenevent in Nederweert. Ruim vijftig jongeren tussen de 18 en 25 jaar hebben zich aangemeld. Ze krijgen kennis en informatie aangereikt over hoe je je dromen kunt realiseren en valkuilen onderweg ontwijkt. De meeste jongeren zitten nog op school, sommigen zijn net klaar met hun studie en willen gaan werken. Of reizen, zoals Laurens van Driel (22) en Melissa van de Weijer (23). Het jonge stel uit Weert woont net samen en heeft zich ingeschreven voor de workshop ‘Mijn droomreis maken’, verzorgd door Schoenmaekers Reizen. “Over anderhalf jaar gaan we naar Amerika en Azië. We zijn hier om inspiratie op te doen. Een leuke workshop. We weten nu zeker wat we niet willen. Het wordt geen georganiseerde reis, we gaan het op eigen houtje doen.”

Rabo BankTips en trucs
Bijzonder in trek is de sessie ‘Hoe krijg jij je droomjob?’. Lonieke de Ruiter, coach in online dialoog, geeft nuttige tips. “Ook als je nog op school zit, kun je nu al een aantal slimme dingen doen. Zorg dat je je onderscheidt, dat je boven het maaiveld uitsteekt. Dat begint met nadenken over de vraag: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik? Breng je unieke eigenschappen in kaart, maak ze zichtbaar en versterk ze. En zorg dat je een goed verhaal over jezelf paraat hebt. Hoe meer mensen jouw verhaal kennen, hoe groter je kans op een baan.” Lonieke raadt jongeren ook aan om vandaag nog een profiel aan te maken op het zakelijke netwerk LinkedIn. “Dat is jouw online visitekaartje. Wacht daar niet mee tot je een baan gaat zoeken, maar doe dat nu nú al. Op die manier heb je al een groot netwerk als je klaar bent met school.” Fleur Sauvé (18) uit Weert neemt het advies ter harte. “Deze workshop zet me echt aan het denken over social media. Hoe ik in korte tijd een groot netwerk kan opbouwen en wat ik rond social media wel en niet moet doen.”

Verliefd op je portemonnee?
Budgetcoaches Jaco en Michelle Brouwer leggen jongeren uit hoe ze financiële problemen kunnen voorkomen. Ook hier regent het adviezen. Zoals: leen geen geld. Doe op vaste momenten je administratie. Bewaar de bonnetjes van je uitgaven. Vraag je af of je iets écht nodig hebt. Maak een boodschappenlijstje voor je naar de supermarkt gaat. Vergelijk prijzen op internet. En reken uit hoeveel uur je moet werken om die dure jurk te kopen. “Kortom: word je bewust van hoe je met geld omgaat”, aldus Jaco Brouwer van Mijn Budgetcoach. Heel verhelderend en bij vlagen confronterend, zo laten de jongeren na afloop weten.

Origineel en toch betaalbaar
In de workshop ‘Kopen of huren’ vertelt een financieel adviseur van de Rabobank wat er allemaal komt kijken bij het kopen van een huis. Wat de verschillen zijn met huren. Wat de maandlasten worden. Waar je op moet letten bij het onderhandelen.

Het leukste aan een nieuw huis is natuurlijk de inrichting. Interieurstyliste Monique Mols maakt jongeren duidelijk dat een creatief en origineel interieur helemaal niet duur hoeft te zijn. Als je maar een helder stappenplan maakt en vasthoudt aan je budget. Simone Bloemen uit Ospel is helemaal enthousiast. ‘Geweldig om te zien hoe je creatief kunt omgaan met restspullen. Less is more. Dát is wat ik vanavond heb geleerd.

Laurens en Melissa uit Weert dromen intussen verder over hun reis naar Amerika en Azië. Met in hun achterhoofd een ‘geruststellende’ tekst van Loesje die tijdens hun workshop op het scherm verscheen: ‘De meeste ongelukken gebeuren thuis. Een betere reden voor je wereldreis kun je niet hebben.

Tekst: Bas Poell, BAS Tekst & Communicatie

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie