Skip to content

Nieuwe speeltoestellen Esdoornstraat-Wilgenstraat

Redactie
17 december 2014 | 13:16

Advertentie

SpeelveldjeBewoners mee laten denken over de inrichting van een speeltuintje in hun buurt. Voor de nieuwe plannen voor het speelterrein aan de Esdoornstraat-Wilgenstraat heeft de gemeente samen met Dörpsoverlek Ni-jwieërt overlegd gevoerd welke speeltoestellen hier geplaatst kunnen worden. Met als resultaat een verrassend ontwerp. De natuur vormt het uitgangspunt!

Nieuwe speeltoestellen Esdoornstraat-Wilgenstraat

In Nederweert liggen veel speeltuintjes. Jaarlijks worden alle speeltoestellen geïnspecteerd. Hierbij bekijkt de gemeente welke er aan onderhoud en vervanging toe zijn. De veiligheid voor de kinderen staat hierbij uiteraard bovenaan. Uit de inspectie is gebleken dat de speeltoestellen op de Esdoornstraat-Wilgenstraat aan vervanging toe zijn.

De bewoners hebben ervoor gekozen om de speeltuin zo natuurlijk mogelijk in te richten. In tegenstelling tot een traditioneel speelterreintje worden hier zoveel mogelijk natuurlijke speelgelegenheden aangelegd. Dit zijn bijvoorbeeld heuveltjes met een buis erdoorheen, kuilen met stapstenen, omgevallen bomen om in te klauteren, spannende paadjes door het groen en hutjes van wilgentenen. Daarnaast komen er ook enkele traditionele speeltoestellen zoals een glijbaan, een duikelrek en een schommel. En uiteraard mogen de doeltjes en de zandbak niet ontbreken.

In het voorjaar beginnen de werkzaamheden en de renovatie van de beplanting.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie