Skip to content

Extra vuurwerkcontroles door gemeente en politie

Redactie
22 december 2014 | 14:05

Advertentie

vuurwerk nederweertOud en Nieuw moet een mooi feest blijven. Helaas gebeuren er in deze periode nog altijd veel ongelukken met vuurwerk. Samen kunnen we ervoor zorgen dat het nieuwe jaar goed begint. Door al het afval goed op te ruimen. Bovendien gelden er dit jaar landelijk strengere regels voor het afsteken om de overlast overdag te beperken.

Vuurwerk afsteken mag vanaf nu alleen tussen 18.00 uur ’s avonds op 31 december en 02.00 uur ’s nachts op 1 januari. De politie en gemeente zullen hier streng op toezien en extra personeel inzetten. Wie buiten die tijden toch vuurwerk afsteekt, is strafbaar en krijgt een boete, een taakstraf of wordt strafrechtelijk vervolgd. Ook wordt het vuurwerk in beslag genomen en moet eventuele schade vergoed worden.

Extra vuurwerkcontroles

In Nederweert mag overal vuurwerk afgestoken worden; er zijn geen ‘vuurwerkvrije zones’ ingesteld. De verkoop van vuurwerk aan particulieren mag uitsluitend gebeuren in daartoe erkende winkels. Op het vuurwerk is duidelijk de tekst opgenomen: ‘geschikt voor particulier gebruik’. Daarbij mag maximaal 25 kg vuurwerk aan een particulier worden verkocht. De vuurwerkverkoop vindt plaats op 29, 30 en 31 december. Aveve aan Staat 40 is in Nederweert het enige officiële verkooppunt van vuurwerk. Vuurwerk waar je op een andere manier in de gemeente aan kunt komen, is illegaal.

Afsluiten containers
Van woensdag 31 december om 17.00 uur tot vrijdag 2 januari om 09.00 uur sluiten we de afvalcontainers voor textiel af. Wij verzoeken u hiermee rekening te houden en ook geen spullen bij de containers achter te laten.

Vuurwerk opruimen
In Nederweert geldt de afspraak dat degenen die vuurwerk afsteken dit ook zelf opruimen. Tussen het vuurwerkafval op straat ligt vaak nog veel vuurwerk dat niet is afgegaan. Hiermee kunnen gemakkelijk ongelukken gebeuren. Bijvoorbeeld als jonge kinderen het de volgende dag proberen af te steken. Je kunt helpen ongelukken te voorkomen door het vuurwerkafval voor je deur zo snel mogelijk op te ruimen. Het afgekoelde afval kun je kwijt in de duobak.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie