Skip to content

Veel zwaar illegaal vuurwerk in Nederweert

Redactie
31 december 2014 | 22:39

Advertentie

vuurwerkOp oudejaarsavond heeft de politie in Nederweert veel “zwaar” en illegaal vuurwerk aangetroffen. Tijdens controles zijn er tot nu toe vijf jongeren door verwezen naar bureau Halt en is er één procesverbaal uitgeschreven voor illegaal vuurwerkbezit.

Veel zwaar vuurwerk in Nederweert

Volgens de politie is het opvallend dat er zoveel zwaar vuurwerk wordt gesignaleerd. Er zijn stukken vuurwerk bij die zwaarder zijn dan handgranaten van defensie. Verder is er ook opvallend “veel” vuurwerk afgestoken in Nederweert. Direct na zes uur ging het flink te keer buiten.

Het meeste vuurwerk moet natuurlijk nog komen. Ben voorzichtig en houdt afstand.

Eerder vanavond is de brandweer opgeroepen voor een brandje aan het Raadhuisplein. Hier stonde vuurwerkdozen in brand.

Advertentie

25 Reacties

  1. Vreselijk dat vuurwerk wat een herrie. Moest eigenlijk helemaal veboden worden alleen tussen 24 u en 1.00u
    Of alles op een paar plekken verder niks.

  2. Overal vuurwerk de hele dag, nergens controle………..

  3. Zelf geen kinder en mijn buren ook niet, MAAR het jeugd blijft toch voor ons huizen en op ons opritten vuurwerk laten knallen. Heb wel netjes gevraagd of zij het bij hun eigen huis of buurt zou kunnen doen maar turlijk is dat niet zo interessant, en mischien krijgen hun ouders er last van! Last maar snel die heel vuurwerk verboden worden!

  4. Mooi is het siervuurwerk wat door andere wordt afgestoken.
    Fijn kijken op een veilige plaats en kost mij ook nog niks.
    Jammer dat er nog altijd mensen zijn die denken dat het niet hart genoeg kan knallen.
    Hoe dan ook.
    De beste wensen voor iedereen , en gelukkig en gezond Nieuwjaar.

  5. Misschien volgend jaar, gezamenlijk bij het gemeentehuis. Allemaal samen kijken. Iedereen tevree.
    De beste wensen voor alle inwoners van Nederweert

    • zwaar illegaal vuurwerk is zo niet meer van deze tijd

      • Ik ben het vaak met je eens Ron, maar het te gereguleerde Nederlandse vuurwerk is ook niet meer van deze tijd. Het is gewoon veel te duur en het doet niks in vergelijking met buitenlands vuurwerk. En dan heb ik het over sier. De potten die wij voor veel geld bij posno hebben gekocht waren te zielig voor woorden, de kinderen vonden het zelfs niks. Volgend jaar weer in september naar België voor wat ‘onder de toonbank’ sier voor de helft van het geld.

        Gelukkig nieuwjaar allemaal!

        • Wat ik bedoel is vooral het zwaar illegaal grond vuurwerk.
          Het lijkt mij ook niet verstandig , zeker niet met de discussie over het verbod over vuurwerk
          Mooi siervuurwerk wat om 24:00 wordt afgestoken is denk ik niet het probleem.
          Ik ben ook niet voor een algemeen verbod op vuurwerk.
          Maar helaas zijn er nog altijd mensen die overal SHIJT aan hebben.
          En weer verkloten voor de mensen die het wel leuk willen houden

  6. Bij ons in de straat waren kinderen van ongeveer 7tot 10 jaar oud alleen vuurwerk af aan het steken ,rotjes uren achter elkaar,lekker makkelijk ouders zaten binnen en kwamen af en toe buiten kijken,niet normaal en al helemaal onverantwoord

  7. Bommen en granaten vlogen door mijn straat [ Berkenstraat.] Zo hard. Ongelooflijk.

  8. Beste mensen, het is maar een dag per jaar. Kunnen we dan helemaal niets meer van elkaar hebben? Moet alles maar verboden worden en blijft er geen traditie meer overeind?

    Ik heb het dit jaar heel anders ervaren. In mijn beleving werd er overdag veel minder geknald dan andere jaren (waarschijnlijk door het oprekken van de afsteektijd van 10.00 naar 18.00) en hoorde ik juist veel minder zware knallen van illegaal vuurwerk dan andere jaren.

    En om 12 uur s nachts zag ik bij ons in de buurt juist heel veel mooi siervuurwerk.

    Eerder op de avond hebben zelf ook siervuurwerk afgestoken samen met onze kinderen. Zij op veilige afstand (met vuurwerkbril) en ze vonden het fantastisch.

    Het afsteken van vuurwerk is een mooie traditie die ik graag in ere hou en aan mijn kinderen overdraag. En dat hoop ik nog te kunnen doen tot in lengte van jaren.

    Wat sommige zeikers en zeurpieten (zoals ook op deze site) daar ook van vinden.

    En tip voor de overheid: bemoei je liever met de echt belangrijke zaken in het leven en als je toch iets aan vuurwerkoverlast wil doen, pak dan eerst het illegale vuurwerk aan of de mensen die vuurwerk te vroeg afsteken aan. Ipv hardwerkende burgers die keurig volgens de regeltjes 1x per jaar siervuurwerk willen afsteken en daarvan genieten.

  9. Traditie………….? Vuurwerk is pas vanaf de jaren 60, dus geen traditie. Bovendien zijn er regels gemaakt om je aan te houden, of vindt Erwin dat we alle regels af moeten schaffen ? Om vervolgens te gaan schelden met zeikers en zeurpieten, zegt mij genoeg…….

    • Lekker zwart/wit.. hij vindt vuurwerk in tegenstelling tot jou wél de moeite waard en dus is hij volgens jou tegen alle regels… zegt meer over jou dan over hem…

      De beste wensen!

  10. Heerlijk genoten van al dat mooi vuurwerk..!! Schitterend! Due jongens hebben d’r wat centen aan gespendeerd, en ik vond het prachtig om naar te kijken..!
    De beste wensen en alle gezindheid voor iedereen..!
    Opa

  11. Voor en tegenstanders heb je altijd . Maar het is toch mooi als we met wat vuurwerk en een glaasje bubbels in de hand elkaar een SUPER 2015 kunnen toewensen

    HAPPY NEW YEAR FOR ALL

  12. Prachtige vuurwerk show gehad van een halfuur op het raadhuisplein om 18.00.
    Ik heb genoten van het gigantische vuurwerk show en hopelijk komen ze volgend jaar weer deze show geven. Mensen mopper niet zo! Dan ga ergens in een hotel zitten met oud op nieuw dan heb je nergens last van.

    • Helemaal mee eens, het is ook nooit goed! Er is daar voor duizenden euro’s vuurwerk afgeschoten en het was heel mooi. Nog nooit zo een prachtig vuurwerk gezien in Nederweert.

    • Wist het niet, dat het op het rasdhuisplein was, anders wad ik zeker komen kijken.
      Zal zelf nooit geen vuurwerk afsteken, want ik vind het eng, maar ik vind zeker dat ieder dat zelf moet weten. Het is inderdaad maar een keer per jaar, dus laat degene die dat willen, mooi vuurwerk maken

  13. aan alle die tegen zijn ik verkoop oordoppen (klei) en dan gewoon om 11 uur naar t nestje.

  14. Hoe wil je vuurwerk gaan afschaffen?

    Dan komt er veeeeel minder belasting geld binnen en moeten we het als nog gaan betalen
    En de mensen die niet van vuurwerk houden moeten opeens meer gaan betalen voor een “vuurwerkshow” oftewel belasting

  15. Beste Bart,

    Lees mijn stukje nog eens na zou ik zeggen… Ik pleit er juist voor om mensen die zich niet aan de regels te houden ( illegaal vuurwerk of te vroeg afsteken) aan te pakken, maar mensen die dat wel doen met rust te laten en niet de dupe te laten worden van een vuurwerkverbod.

    gr Erwin

  16. Laat ze het vuurwerk maar thuis op hun eigen erf afsteken ,politie voert geen controle uit .Nederweert verbrast het geld van de gemeenschap liever aan onnozele dingen zoals de kerkstraat met zijn idiote put bij de kerk

  17. ik weet niet of je het weet maar die put hebben ze geschonken aan de gemeente.
    dus dat heeft ons niets gekost.

  18. Ik denk dat er een verschil is tussen KNAL vuurwerk en SIER vuurwerk, het knalvuurwerk kan zeker overlast geven,denk ook aan de bange huisdieren, maar ik denk niet dat het siervuurwerk veel overlast geeft, bijna iedereen vind dat toch mooi? Maar voor diegene die vuurwerk afgestoken heeft en daarna het afval heeft laten liggen ! Ruim dat de volgende keer even netjes op. Dat staat wat beter 😉


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie