Skip to content

-titel ontbreekt-

Redactie
10 januari 2015 | 10:24

Advertentie

Ruben Weekers NederweertDeze week een zeer saaie column. Vandaag geen tendentieuze kritiek op één of andere ontwikkeling in de wereld. Deze keer een absoluut neutrale tussenpose in de meestal toch al zo slappe afzeikstukjes die hier ten toon worden gesteld. 
De hopeloze tikdrang van de achtergestelde schrijver wordt ditmaal dusdanig verdrongen, dat het een keer écht nergens over gaat. In dit stukje staat dus helemaal niks.

Nu hoor ik u denken: waarom hoef ik deze week geen 5 schrijnende minuten van mijn leven te verkwisten aan dit recidiverende onzinstukje? Nou, ik zou er zomaar kwaad bloed mee kunnen zetten. Deze oogpenetrerende verzameling woorden zou zomaar eens iemand niet kunnen bevallen. En dat wil ik absoluut niet. Daarom deze keer geen personen, steden, religies, groepen of zelfs voetbalclubs die een letterkundige trap na krijgen. Aan de andere kant ook geen complimenten of positieve benaderingen van andere aard; hier zouden tegenstanders van de gecomplimenteerde natuurlijk weer aanstoot aan kunnen nemen. Willen we niet.

Het doel van deze column is om zo min mogelijk emotionele schade aan te richten. Daarom worden irritatie en frustratie over allerlei thema’s in Nederweert en daarbuiten volledig ingeslikt. Hopelijk is niemand het oneens met het gebrek aan onderwerp of inhoud, dat zou namelijk niet de bedoeling zijn. In dat geval, welgemeende excuses.

Vandaar dus deze vorm van volledige zelfcensuur. Waarom ook een stuk tekst dat slechts een gedeelte van de mensen zal pleasen en een ander gedeelte beledigt? De meningsuiting in dit schrijfsel wordt hiermee weliswaar ingekort. Maar ach, het doel heiligt de middelen.

Daarom weg met suggestieve teksten en meningen, maak plaats voor neutraliteit en objectieve feiten. Pijnlijke discussiepunten worden gemeden. Het praten erover of beschrijven ervan leidt alleen maar tot boze benadeelden. Ik hoop daarom dat deze tekst iedereen naar tevredenheid behaagd en vooral niemand beledigd.

Of iedereen dit zou bevallen weet ik niet, mij in ieder geval niet, want ik ben Charlie.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie