Vanaf 1 januari van dit jaar is de gemeente verantwoordelijk voor nieuwe taken op het gebied van zorg, jeugdhulp en participatie. Er wordt steeds meer uitgegaan van de kracht van mensen en hun omgeving, zoals scholen, verenigingen en buurtinitiatieven. Niet alleen voor de inwoners is dit een omslag, maar ook voor de gemeente en haar maatschappelijke partners.
Gemeente Nederweert
Heb je een ondersteuningsvraag die onder de nieuwe Wmo of de Participatiewet valt, dan kun je terecht bij gemeente via info@nederweert.nl of tel. 0495 – 677 111. Ouders en jeugd die vragen hebben over opgroeien en opvoeden, kunnen hiervoor terecht bij het Centrum voor Jeugd en Gezin, te bereiken via info@cjgml.nl of via tel. 088 – 43 88 300.
“We hebben er het volste vertrouwen in dat we de burgers de gevraagde ondersteuning kunnen bieden”, aldus wethouder Geraats. “Maar we kunnen niet uitsluiten dat de uitvoering in alle gevallen even vlekkeloos verloopt. We doen er evenwel alles aan om de overgang van Rijkstaken naar de gemeente soepel en voor de burger zo ongemerkt mogelijk te laten plaatsvinden.”
Voor veel mensen die tot 1 januari 2015 ondersteuning ontvingen vanuit de AWBZ of voor kinderen die onder de jeugdzorg vallen, geldt het overgangsrecht. Mensen van wie hun indicatie in de loop van 2015 afloopt, moeten 6 weken van tevoren contact opnemen met de gemeente of, in het geval van Jeugdhulp, met het Centrum voor Jeugd en Gezin.
Op www.eigenkrachtsamenaanpakken.nl vind je meer informatie over dit onderwerp.
Er zijn nog geen reacties geplaatst