Skip to content

Toekomstfood


Redactie
17 januari 2015 | 10:00

Advertentie

Ruben Weekers Nederweert“Superfoods” kopt een reclamebord in een winkel. Waar normaliter bakken vol basic fruit het beeld van de groenteafdeling bepalen, is er sinds kort plaats gemaakt voor een gestaag groeiende hype: de superfoods. Deze tot voor kort onbekende zaden, pitjes, bessen en boontjes zijn het helemaal. Ouderwetse vitaminesverstrekkers behoren tegenwoordig definitief tot het conservatieve fruitbeleid. De vitamines, afkomstig uit bijvoorbeeld het uitstervende bananenras, worden tegenwoordig uit de superfoods gehaald. Deze superfoodhype sleurt dan ook veel nieuwsgierige cholesterolpatiënten mee. Resultaat: potjes zaad zijn niet aan te slepen.

Maar of de Gojibessen en Chiazaden ook daadwerkelijk wonderen verrichten, is het grootste mysterie. De sluimerende zweem van homeopathie die de wonderfruitjes met zich meedraagt, wordt bevestigd door het gebrek aan bewijs aan medische wonderen. Waar sommigen de pitjes en datjes op handen dragen, wordt er op andere plaatsen sceptisch gereageerd op het spul. Ondanks dat de wonderformules van de producten betogen dat dit de remedie tegen kanker is en daarnaast het verouderingsproces vertraagt, blijft een groot deel normaal fruit eten. Gelukkig, na de boycot uit Rusland is er een grote fruitbehoefte uit Nederland nodig.

Een volgend verschijnsel dat de superfoods met zich meebrengt is het nieuwe trendy beeld van voedsel. Het is niet erg voor de hand liggend dat de aardappelen met jus nog honderd jaar mee gaan. 

Het volgende voedseltijdperk doet hiermee zijn intrede. Een periode van miniscule vruchtjes wordt ingeluid door de roulerende superzaadjes. Het zal daarom een kwestie van tijd zijn voordat iedereen zijn vitaminebehoefte uit de inmiddels bekende potjes gaat halen. Boterhammen en rookworst zullen spoedig plaats maken voor de superfoods. Of al dat superzaad een vooruitgang is, weten we nog niet. Zolang er maar geen superjunkfood komt.

Advertentie

1 Reactie

  1. Leuk stukje! De werkelijkheid is dat bananen het echte superfood is. Die zaadjes zijn allemaal al jaren te krijgen bij de dierenspeciaalzaak (vogelvoer). Daar is het ook nog een stuk goedkoper dan bij de supermarkt!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie