Skip to content

Prikkels in de Groep, wie leest mee?!

Redactie
26 januari 2015 | 12:22

Advertentie

Prikkels in de GroepOp 21 februari 2015 staat de bibliotheek Witte Dame in Eindhoven in het teken van de zintuiglijke prikkelverwerking. De auteurs van het boek Prikkels in de Groep! organiseren een leesmarathon met als doel geld in te zamelen voor Stichting Ancora Salvării die Roemeense kinderen met een beperking helpt. Zij zoeken enthousiaste lezers om deel te nemen aan de leesmarathon.

Wie leest mee?!

Prikkels in de groep! is een boek voor ouders en begeleiders van kinderen met prikkelverwerkingsproblemen. De auteurs van het boek zijn Robert de Hoog, Sandra Stultiens en Ingrid van der Heijden. Alle drie zijn zij werkzaam in de zorg en onderwijs aan mensen met een verstandelijke beperking. Daarnaast richten zij zich op het verspreiden van kennis en vaardigheden aan ouders en begeleiders aan kinderen met prikkelverwerkingsproblemen.

Voor de auteurs was het organiseren van een leesmarathon een voor de hand liggende keuze als activiteit voor een sponsoractie. Op dit moment wordt gezocht naar enthousiaste lezers die deel willen nemen aan de leesmarathon. Deelnemers betalen een sponsorbedrag van minimaal 30 euro (meer mag natuurlijk altijd, de volledige opbrengst van de leesmarathon gaat naar het goede doel). Je kunt je inschrijven voor de leesmarathon door dit bedrag over te maken op rekeningnummer NL94 SNSB 0907 2046 43 ten name van R. de Hoog. Vermeld hierbij: inschrijving leesmarathon, naam en emailadres . Nadat het sponsorbedrag is overgemaakt op het rekeningnummer, volgt via de mail een inschrijfbevestiging voor de leesmarathon.

Alle opbrengsten van deze dag zijn bedoeld om de stichting Ancora Salvării te ondersteunen. Dit is een groot Nederlands project in Roemenie. (www.ancorasalvarii.ro). Met de opbrengst wordt het boek Prikkels in de Groep! vertaalt in het Roemeens. Daarnaast is geld nodig om workshops te geven waardoor begeleiders in Roemenië leren hoe ze in de begeleiding van kinderen met beperkingen rekening kunnen houden met bijzonderheden in de prikkelverwerking.
Tijdens de leesmarathon worden nog meer activiteiten rondom zintuiglijke prikkelverwerking georganiseerd: er zijn lezingen, voor de kinderen wordt voorgelezen door een tweetal auteurs van bijzondere kinderboeken. Daarnaast is er gedurende de gehele middag gelegenheid om kennis te maken met prikkelverwerking in de vorm van een belevingscircuit.

De leesmarathon start 21 februari om 10.15 uur en vindt plaats in de Witte Dame, Emmasingel 22 in Eindhoven. Voor meer informatie over de leesmarathon en andere activiteiten die op 21 februari worden georganiseerd, kijk op de website: www.prikkelsindegroep.nl.

Met de inzet van velen, kunnen we prikkels delen!

Advertentie

1 Reactie


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie