Skip to content

Nederweert, op naar 100.000 inwoners

Redactie
31 oktober 2012 | 8:30

Advertentie

Weblog burgemeester EversUit het weblog van Burgemeester Evers: “Nederweert op naar 100.000 inwoners. Ik dacht het niet.

Vanmorgen hebben we in onze collegevergadering gesproken over het Haagse coalitie-akkoord van VVD en PvdA. Dat akkoord heeft natuurlijk gevolgen voor onze inwoners, daar zal iedereen vanuit de eigen opvattingen wel een mening over hebben. We spraken vooral over het akkoord in relatie tot ons gemeentelijk beleid. Op enig moment zullen we immers moeten achterhalen wat de gevolgen zijn van het akkoord voor onze taken en financiën.

Daarnaast spraken we over de suggestie van de onderhandelaars  met betrekking tot de opvatting over gemeenten van 100.000 inwoners. Uit de gebeurtenissen van de laatste weken leid ik nu niet bepaald af dat er in grotere gemeenten een betere bestuurscultuur heerst. Ik vermag al helemaal niet in te zien dat grotere gemeenten beschikken over betere wethouders en raadsleden.

Ons College ziet in de voorgenomen plannen in ieder geval geen reden om de raadsbreed gedragen opvattingen over schaalvergroting door herindeling aan te passen. Nederweert groeit dus niet door naar 100.000 inwoners. Net zoals in een gemeenteraad heeft in de Tweede Kamer de oppositie ook nog invloed. Gelukkig maar. De intercityverbinding tussen Weert en de Randstad c.q. Den Haag moet blijven bestaan als was het maar om op het juiste moment -figuurlijk- aan de noodrem te kunnen trekken.

Misschien moeten we de tactiek van oud-burgemeester Oord van Beesel weer van stal halen. Hij weigerde destijds categorisch om aan herindelingsdiscussies deel te nemen. Zo werd de gemeente niet meegezogen in een ontwikkeling die men niet wenste. Buurgemeente Swalmen ging wel zwaar die discussie aan en “verloor” die ook.

Laten we maar liever discussieren over én ons inzetten voor zaken die er voor onze burgers werkelijk toe doen.

Bron: Weblog Evers

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie