Skip to content

Gastles over pesten, discriminatie en geweld

Glendi
6 februari 2015 | 16:14

Advertentie

gastles basisscholenOp donderdag 29 januari en 5 februari stond de vijfde activiteit van KERNgezond Nederweert op het programma. Handballer Jeroen van den Beucken (landskampioen met Targos Bevo Hc) bezocht tijdens beide dagen samen met ex-VVV-speler Aron Gielen alle basisscholen in Nederweert om een gastles te verzorgen over pesten, geweld en discriminatie.

KERNgezond Nederweert

Aan de hand van verschillende filmpjes werd er met de klas over gediscussieerd. Wat is het verschil tussen plagen en pesten en wat zijn de eigen ervaringen van de kinderen hiermee? Uiteindelijk waren alle kinderen het er over eens dat je pas een echte held bent als je niet pest, geen geweld gebruikt en niet discrimineert. Voordat de gastles op De Bongerd begon, werden de kinderen eerst verrast met een mooie trofee. De klas ontving de prijs dankzij de KERNgezonde foto die zij met de hele klas hadden gemaakt.

De eerstvolgende activiteit van KERNgezond Nederweert is op 7 maart. De kinderen worden dan samen met hun ouders, broertjes en zusjes uitgenodigd voor een familieactiviteit. Op recreatiepark De Leistert wordt een leuke theatervoorstelling ZOET opgevoerd die perfect aansluit bij het programma. Ook dan zal een topsporter aanwezig zijn die onder andere zal onthullen welke cijfers de kinderen hun ouders geven op het gebied van gezondheid.

De familieactiviteit wordt om 15.30 uur geopend door Kid Infusion. Deze dansgroep werd tweede bij Holland’s Got Talent. De activiteit is omstreeks 17.00 uur afgelopen. Kinderen die willen deelnemen aan deze activiteit kunnen zich samen met ouders, broertjes en zusjes opgeven via www.veld7.nl/familieactiviteit.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_27 Herfstmodeshow InBtween-18
Bekijk hier de trends
27 september 2024 | 15:00
Politieauto-politie-stock 2024
Laat je niet neppen, wees alert
27 september 2024 | 13:56
Full length of a senior active couple smiling and looking forward with confidence and serenity while riding bicycles in the countryside in summer
Inzicht in de gezondheid van de inwoners
27 september 2024 | 11:00
Afsluiting N2024_09__19 275 Venloseweg
Houd rekening met omleidingen en vertragingen!
27 september 2024 | 10:00

Advertentie