Skip to content

Verslag van de Meisjes C bij het NOJK in Meijel

Redactie
9 februari 2015 | 14:21

Advertentie

nojk 14-02-07 taurus2Zaterdag 7 februari deden de meisjes C van V.C. Fortutas Nederweert mee aan de halve finale van het Nationale Open Jeugd Kampioenschappen (NOJK) in Meijel.

Verslag van de Meisjes C bij het NOJK in Meijel

Gesterkt door de tactische voorbespreking door de coaches, begon op zaterdag 7 februari de Fortutas meisjes C aan de halve finale van Nationale Open Jeugd Kampioenschappen (NOJK) in Meijel tegen Taurus uit Houten. De dames gingen sterk van start. Regelmatig kwamen we enkele puntjes voor te staan en tot halverwege de eerste set gingen we goed gelijk op. Echter de servicedruk van de tegenstander ging ons parten spelen. Verschillende punten werden achter elkaar gescoord door Taurus. Toch bleven onze dames druk op de ketel houden en gaven zich niet gewonnen. Met name het blokken werd in deze partij erg goed gedaan, dus de trainingen Fred hebben blijkbaar hun vruchten afgeworpen. Na een spannende eindstrijd verloren onze dames uiteindelijk met een geweldige eindstand van 25-21 de 1e set waar we als publiek echt van hadden genoten. In de 2e set werd meteen opnieuw duidelijk dat Taurus sterker was in het serveren. Ze beschikten over 1 speelster die aanvallend en serverend ver boven iedereen op het veld uitstak. Zij maakte gewoon het verschil. Toch kwamen onze dames geregeld goed terug en lieten de achterstand niet oplopen. De mentale kracht die ze lieten zien was voor ons als publiek een genot voor het oog. Regelmatig werden er zeer mooie punten gescoord en waren er prachtige reddingen. Helaas ging de 2e set naar Taurus met 25-19, maar dus niet zonder slag of stoot. We konden met trots terugkijken op een fysiek en mentaal zeer sterk spelend Fortutas meisjes C-team. Dames, chapeau! Uiteindelijk is het wel zo dat de dames van Taurus wel een C-leeftijd hebben maar allemaal bij hun club in de A-of B-competitie spelen waar ze natuurlijk veel meer ervaring opdoen. Het merendeel van onze dames speelden vorig jaar om deze tijd nog voor het kampioenschap van niveau 6. Wel een wereld van verschil. Uiteindelijk kunnen we gewoon terugkrijgen op een jaar waarin ze heel veel ervaring hebben opgedaan en vooruitgang hebben gemaakt.

nojk 14-02-07 hallyVervolgens stond Halley uit Wehl op het programma. Inmiddels was het publiek voor onze dames enorm toegenomen. Alle opa’s, oma’s, tantes en clubgenoten kwamen om de speelsters te zien schitteren en aanmoedigen. Helaas was die wedstrijd de minste die ze speelden gisteren. Eerst een forse achterstand van 10-5 en na een time-out en wissel kwamen we terug tot 12-10. Vervolgens kregen we de pass niet goed onder controle mede natuurlijk door de grote servicedruk van meerdere dames van Halley waardoor Halley uitliep naar 21-11. De 1e set werd uiteindelijk verloren met 25-14. De 2e set boden we opnieuw goede tegenstand echter konden niet op tegen hun servicegeweld. Niet alleen door kracht en effect die in de bal zat, maar ook door miscommunicatie in het team. Je zag enige vertwijfeling in de ogen van onze dames wat dus ook gevolgen voor het niveau van het spel had. Ook na onze time-out op 14-8 kon Halley verder uitlopen naar 19-9. Ondanks alle pogingen om het verschil te beperken voelde je de nederlaag aankomen. Met 25-10 verloren we de 2e set en verlieten onze dames teleurgesteld het veld. Helaas, het geloof in zichzelf en in het team was even verdwenen. Onterecht, het was gewoon een tegenstander die veel sterker was en met veel meer ervaring op dit niveau.

Na wat broodjes, snickers en energydrank en een mentale peptalk van de coaches moesten onze dames weer aantreden voor de 3e en laatste wedstrijd tegen Alterno uit Apeldoorn. Ja, Alterno waarvan de dames 1 in de eredivisie spelen en die Irmato Weert regelmatig flinke klop geven dit seizoen. Dat gingen wij niet meemaken. Vrij uit spelen, durven en doen was het motto. Geen ontzag voor de tegenstander, ook al waren ze een kop groter en hadden ze veel meer power. Je moet het maar gezegd krijgen door de coaches terwijl je verstand wel anders zegt als je naar de tegenstander kijkt. Alterno dacht aan ons wel een gemakkelijke tegenstander te hebben maar dat viel even tegen. Wij bleven langszij: 11-11. Toch wist Alterno de gaten in onze verdediging te vinden en liepen ze uit tot 22-14. Door opportunisme en doorzettingskracht werd de schade uiteindelijk beperkt tot 25-19. Ons publiek had genoten en de dames stapten voldaan van het veld na die set. Een knappe prestatie. De 2e set brak aan en daarin liet Alterno nu toch zien dat ze de betere waren. Ze liepen uit tot 13-5 en een time-out volgde. De wisselingen in ons team konden dit ook niet ombuigen. De trein van Alterno denderde door. Hier en daar kwam er nog een listig tik-balletje van onze kant maar het overwicht van Alterno was duidelijk. Uiteindelijk verlieten we met opgeheven hoofd en 25-12 het veld. Toch 31 punten gemaakt tegen een topteam. Dat was echt maximaal en dus een goede prestatie.

nojk 14-02-07 besprekingOm 18.00 uur was voor ons het NOJK afgelopen. Met een voldaan gevoel kijken we terug op de prestaties van onze meiden, eerst op 3 januari in de voorronde van het NOJK en nu deze halve finale. Ze hebben zich kranig gedragen tegen tegenstanders die echt een maatje groter waren. Met hun doorzettingsvermogen en het vechten voor elkaar en de bal hebben ze mooi volleybal laten zien waar we als ouders trots op terugkijken. Misschien komt hierop nog een vervolg in de komende jaren. Dan gaan we zorgen dat de verschillen met de topteams weer kleiner zijn.

Bedankt meiden, bedankt coaches, bedankt supporters, bedankt Fred voor de extra trainingen, bedankt Frank voor het fluiten van enkele wedstrijden tijdens het NOJK en bedankt aan een aantal ondernemende ouders van de meisjes die hebben gezorgd voor extra sponsorinkomsten om de kosten van de voorbereiding en deelname aan dit NOJK te betalen.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie