Skip to content

Onderzoek naar verkeersinstallatie Brug 14

10 februari 2015 | 12:46

brug 14Bestuurders negeren regelmatig het rode verkeerslicht bij Brug 14. Daar komen regelmatig klachten over binnen. Het gebeurt met name door verkeer komend vanaf de Winnerstraat. Dit zorgt voor gevaarlijke situaties. Om de doorstroom te verbeteren gaat de gemeente bekijken of de afstelling van de verkeersinstallatie aangepast kan worden.

Vóór de brug stoppen

Vanwege de beperkte breedte van Brug 14 moet verkeer vanuit de richting Winnerstraat/Kanaaldijk zich vóór de brug opstellen en niet erop. Vrachtverkeer komend vanaf de N266 (Wetering/Rijksweg Noord) zou anders door wachtend verkeer niet kunnen indraaien. Naast het zorgen voor voldoende doorstroming, is de veiligheid voor langzaam verkeer een belangrijk argument om het verkeer niet op de brug te laten wachten. De brug biedt namelijk geen ruimte om fietsers en voetgangers gelijk met twee stromen verkeer over te laten steken. Zeker als auto’s op de brug gaan uitwijken voor indraaiend vrachtverkeer vanaf de N266, ontstaan er voor fietsers en voetgangers levensgevaarlijke situaties. Dat moet opgelost worden.

De verkeersregelinstallatie is er juist gekomen, omdat het in het verleden een onveilige kruising was, met ongelukken tot gevolg.

Advertentie

3 Reacties

  1. Toen deze stoplichten net waren geïnstalleerd, waren de afstellingen goed, met name komend van de winnerstraat. Tegenwoordig kunnen er nog maar 3 auto`s door het groen en spingt het stoplicht alweer op oranje. Dus terug naar de oude instellingen, dan zal dat probleem een heel stuk minder zijn.

  2. Er moet een grote bord naast de stoplicht staan,waarop staat, deze brug moet vrij houden voor tegen komende vrachtauto’s.
    Anders moet jij 300 euro boete betalen……
    Dan begrijpen de chaffeurs dat goed.

  3. In 2010 heeft een onderzoeksbureau aangegeven dat dit een gevaarlijk punt is en dat dit middels een rotonde opgelost moest gaan worden. Omdat de kosten voor het aanleggen van een rotonde destijds te hoog waren, zijn er stoplichten geplaatst. Ik neem aan dat straks in projectMER van de randweg hier wel een rotonde voorzien is. De provincie Limburg betaald ten slotte de helft van deze kosten!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Merefestival-2025
Zet 27 en 28 juni 2025 in je agenda!
18 oktober 2024 | 20:00
Beau-Engbersen-Sport-bij-nederweert24
Sport bij Nederweert24
18 oktober 2024 | 19:30
2024_10_18-15.000-voor-lokale-verenigingen-Heerschap-33
Spek de kas actie
18 oktober 2024 | 19:00
2024_10_18-Overlijdensbericht-Gerrie-van-Hoof-Reijven1
Uitvaartbegeleiding van den Boom
18 oktober 2024 | 18:45

Advertentie