Skip to content

Succesvolle eerste editie van Thank God it’s Wednesday

Redactie
13 februari 2015 | 19:33

Advertentie

Crossroad nederweertWoensdag 11 februari 2015 vond de eerste editie van Thank God it’s Wednesday plaats in Muziekcentrum de Bosuil. Thank God it’s Wednesday is een nieuw concept in samenwerking met het Muziekcollectief Nederweert Live. Het concept bied muzikanten een klein podium met professioneel geluid.

Als eerste band stond Crossroads op het podium, deze jonge band speelde een gevarieerde set van covers. Verassend was de combinatie tussen nieuwe en oude muziek die beide overtuigend gebracht werden. De avond werd afgesloten door de band Someday uit Venlo. Hoewel ze niet compleet waren lieten ze zich hierdoor er niet van weerhouden om een goede show neer te zetten. Someday speelde zowel covers als eigen nummers.

De organisatie kijkt alvast vooruit naar de volgende editie van Thank God it’s Wednesday. Deze editie zal plaatsvinden op 11 maart. Aanvang is 20.30, entree is gratis.

De line up voor 11 maart 2015: Kwabaal en Oldskool Pretty

De oorsprong van Kwabaal ligt in het verre verleden van 2012. Gedurende lange tijd zochten ze naar geschikte bandleden. Een zanger, drummer en trompettist waren snel gevonden, de zoektocht naar een bassist bleek een moeilijker verhaal. Deze werd in 2014 eindelijk gevonden waardoor de bezetting eindelijk compleet was. De band wordt beïnvloed door bands zoals de Bazzookas, Mark Foggo, Russkaja en Reel Big Fish. Hun huidige repertoire bestaat uit covers, waaronder een aantal nummers die verassend te noemen zijn. Nu, in 2015, denkt Kwabaal klaar te zijn om uit het repetitiehok te komen en het te gaan proberen op een podium. Ze willen gaan zorgen voor een vrolijke, enthousiaste, energieke show waarbij het de bedoeling is dat de bezoekers zelf ook niet stil staan.

Oldskool Pretty bestaat uit 5 sterke individuele muzikanten met 214 jaar rock ervaring. Beïnvloed en geïnspireerd door bands uit het verleden zoals Thin Lizzy, Journey, White Snake & Pearl Jam. De band is in 2014 ontstaan met drummer Jan van der Pluijm, basgitarist Sergio Minchero, gitaristen Jos Evers & Michael Francis en zanger Stocky. Oldskool Pretty is een uniek klinkende rock band die zijn eigen weg gaat en daarbij gewoon veel wilt spelen.

Ook voor de aankomende edities zijn we nog op zoek naar muzikanten die zouden willen spelen tijdens Thank God it’s Wednesday. Heb je interesse om met jou act een keer op Thank god it’s Wednesday te spelen? Stuur dan een mail naar info@muziekcollectiefnederweertlive.nl.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Jell en Mien Vissers-Linders uit Nederweert 65 jaar getrouwd-3
Een briljanten huwelijksjubileum in Nederweert
18 september 2024 | 9:42
VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00

Advertentie