Skip to content

Meer politie op straat tijdens ‘gevoelige uren’

Redactie
2 november 2012 | 8:00

Advertentie

In het kader van het ‘Donkere Dagen Offensief’ gaat de politie in samenwerking met de gemeente Nederweert de komende maanden meer de straat op tijdens de ‘gevoelige uren’. De donkere dagen in de herfst en winter zijn gevoelig als het gaat om het plegen van inbraken en overvallen. Ook deelnemen aan Burgernet maakt de leefomgeving veiliger.

Het Donkere Dagen Offensief betekent dat de politie in de vroege ochtend (06.00 – 09.00 uur) en in de avonduren (sluiting winkels en bedrijven) extra op straat aanwezig zal zijn. In regioverband worden extra politievoertuigen ingezet. Agenten zullen in de ‘gevoelige uren’ ook te voet, per fiets of op de motor meer actief zijn. In samenwerking met de gemeente probeert de politie zo te voorkomen dat overvallers de kans krijgen om hun slag te slaan.

Iedereen kan overigens een steentje bijdragen aan het veiliger maken van de eigen leefomgeving, zo zeggen wijkagenten Ivo Kwantes en Tonny Putman. Ze noemen bijvoorbeeld het voldoende laten branden van verlichting in en rondom de woning. Uiteraard is het daarbij verstandig gebruik te maken van energiezuinige verlichting, want dat bespaart kosten en is beter voor het milieu. Volgens de wijkagenten is het ook belangrijk om bij verdachte omstandigheden direct de politie te bellen en niet pas een dag later. “Beter tien keer teveel bellen dan één keer te laat”, aldus wijkagent Putman.

Inwoners van Nederweert kunnen ook deelnemen aan het project Burgernet. Dit is een systeem waarbij de politie via de mobiele telefoon of een sms-bericht de hulp inroept van de ogen en oren van burgers. Dat kan zijn na een melding van bijvoorbeeld een inbraak of een vermist kind. In Nederweert zijn hiermee al goede resultaten bereikt. Zo konden de wijkagenten o.a. mede dankzij de hulp van Burgernet winkeldieven in de kraag vatten. Ze roepen dan ook iedereen op zich aan te melden

Ook burgemeester Evers en de dorpsraden vinden het belangrijk dat inwoners een steentje bij kunnen dragen. Begin juli schreven ze samen een open brief waarin ze iedereen opriepen deel te nemen aan Burgernet. De brief werd gepubliceerd in het Gemeente Contact en op de website. U kunt deze nalezen op www.nederweert.nl. De politie geeft aan dat het voor een goede dekking wenselijk is dat in ieder geval 7,5% van de inwoners is aangesloten op Burgernet. We verwachten dit aantal binnenkort te halen.

Burgernet kan ook worden gebruikt om u via e-mail preventietips te geven over bijvoorbeeld inbrekers in de buurt of oplichters aan de deur. Op http://www.burgernet.nl/ vindt u alle informatie en kunt u zich eenvoudig digitaal aanmelden. Een aanmeldingsformulier printen, invullen en opsturen naar Bureau Burgernet kan ook.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Roaj-‘ns-uit-Neer-Winnaar-Midde-Limburgs-Leedjes-Festival-2023-Doospelse-Aod-Prinse-tweede12
Vastelaovesvereniging de Kwakkert
18 september 2024 | 10:11
Jell en Mien Vissers-Linders uit Nederweert 65 jaar getrouwd-3
Een briljanten huwelijksjubileum in Nederweert
18 september 2024 | 9:42
VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04

Advertentie