Skip to content

Oplevering energieneutrale woningen Johanna van Meursstraat 


Redactie
27 februari 2015 | 14:13

Advertentie

woning Meursrtraat WeertVan de 30 nieuwe energieneutrale woningen aan de Johanna van Meursstraat in Weert is deze week de helft door Wonen Limburg en BAM woningbouw opgeleverd aan haar nieuwe bewoners. Bijzonder aan deze woningen is het energetische karakter. De nieuwe woningen aan de Johanna van Meursstraat zijn nagenoeg zelfvoorzienend als het gaat om energie en zorgen voor een mooie kwaliteitsimpuls aan de wijk.

Bovenaan de energieladder
Mikel Segers, Gebiedsontwikkelaar Wonen Limburg: “Het gaat er, naast het feit dat wij duurzaam wonen willen bevorderen, ook om dat wij onze huurders een betaalbaar thuis bieden. De woningen aan de Johanna van Meursstraat zijn nagenoeg zelfvoorzienend dankzij de opwekking van energie door zonnepanelen. Aan de andere kant hebben de woningen een optimale isolatie zodat geen kostbare energie verloren gaat. De vorige woningen op deze locatie stonden onderaan de ladder als het gaat om energielabeling. De zojuist opgeleverde woningen staan fier bovenaan.”

Energiezuinig wonen
Starters, jonge gezinnen en senioren hebben op deze locatie een nieuw thuis gevonden. Het gedrag, als het gaat om energie, is nu belangrijk om de woning zo optimaal mogelijk duurzaam te laten renderen. “Bij normaal gebruik zal er een zeer lage energierekening zijn. Dit hangt uiteraard af van de gezinssamenstelling maar zeker ook van het gedrag van de bewoners. Een gezin met 5 personen verbruikt nou eenmaal meer dan een starter in zijn of haar eentje. Maar het besef van energieneutraal wonen zit vaak in kleine veranderingen in het dagelijkse woongedrag. Deze kleine veranderingen kunnen echter aanzienlijk schelen in de energiekosten. Wij zien het naast het ontwikkelen van duurzame woningen ook als onze taak om onze huurders te helpen dit besef te ontwikkelen.

Advertentie

1 Reactie

  1. Klopt niet altijd een gezin verbruikt meer als een starter.
    Ik ken starters die meer verbruiken aan energie en meer snoei afval hebben.
    Maar het zijn eens een keer redelijk mooie huizen en dat voor de ” stad” Weert.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Full length of a senior active couple smiling and looking forward with confidence and serenity while riding bicycles in the countryside in summer
Inzicht in de gezondheid van de inwoners
27 september 2024 | 11:00
Afsluiting N2024_09__19 275 Venloseweg
Houd rekening met omleidingen en vertragingen!
27 september 2024 | 10:00
Kermisoefening 2024 Weert kermis - Johan Horst-5
Veel hulpverleners op de been
27 september 2024 | 9:45
Screenshot
Uitvaartbegeleiding van den Boom
 
27 september 2024 | 9:00

Advertentie