Skip to content

Sterftecijfers SJG Weert binnen de norm

Glendi
2 maart 2015 | 16:38

Advertentie

ziekenhuis WeertSJG Weert heeft afgelopen maanden een groot aantal medische dossiers van 2013 opnieuw laten beoordelen. Reden hiervoor was het niet kunnen berekenen van de HSMR (Hospital Standardised Mortality Ratio) over 2013 – de zogenaamde sterftecijfers – omdat de gegevens niet aan alle registratiecriteria voldeden.

SJG Weert

Inmiddels zijn de dossiers herbeoordeeld is duidelijk: het sterftecijfer 2013 van SJG Weert wijkt niet significant af van het landelijk gemiddelde. Dit was voorgaande jaren ook niet het geval en lag in de lijn van de verwachting. Naast het onderzoek is vooral ingezet op verbetering van de dataregistratie.

Directeur Zorg Max Visser legt uit waarom SJG Weert heeft besloten om dossiers te herbeoordelen: “De sterftecijfers geven inzicht in hoeveel sterfgevallen je als ziekenhuis mag verwachten. Officieel cijfer of niet, dat is informatie die je graag wilt hebben. Mocht er namelijk een grote afwijking ten opzichte van het landelijk gemiddelde zijn, dan kun je onderzoeken hoe dat komt en eventueel maatregelen nemen.” Dat is voor het Weerter ziekenhuis echter niet nodig nu duidelijk blijkt dat op basis van de herbeoordeling de resultaten van SJG Weert niet afwijken van de landelijke norm.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De-Beweegroute-Ospel-officieel-geopend-13
Week tegen Eenzaamheid, ook in Ospel
18 september 2024 | 12:00
Roaj-‘ns-uit-Neer-Winnaar-Midde-Limburgs-Leedjes-Festival-2023-Doospelse-Aod-Prinse-tweede12
Vastelaovesvereniging de Kwakkert
18 september 2024 | 10:11
Jell en Mien Vissers-Linders uit Nederweert 65 jaar getrouwd-3
Een briljanten huwelijksjubileum in Nederweert
18 september 2024 | 9:42
VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30

Advertentie