Skip to content

Internationaal bezoek op Het College Weert

Redactie
3 maart 2015 | 15:56

Advertentie

uitwisseling leerlingVan 9 tot en met 13 maart a.s. is Engels de voertaal op Het College. Dan brengen zo’n 70 leerlingen uit Spanje, Zweden, Litouwen en Oostenrijk een bezoek aan de school. Dit in het kader van het profielwerkstuk bovenbouw, een praktische opdracht voor leerlingen in de laatste klas van HAVO en VWO. Een soort ‘meesterproef’ voor vervolgopleidingen.

Internationaal bezoek op Het College Weert

Eerder dit schooljaar reisden een groep leerlingen en een aantal begeleiders van Het College al naar Kaunas (Litouwen), Feldkirch (Oostenrijk), Elche de la Sierra (Spanje) en Linkoping (Zweden). Bij het tegenbezoek nu in maart zullen de leerlingen van Het College de gasten begeleiden en als gastgezinnen fungeren. Zo zien ze van elkaar hoe hun leven eruit ziet. Tegelijkertijd is het een geweldige kans om aan gespreksvaardigheid te doen.

Voorbereiding
De groep leerlingen bereidt zich vanaf het begin van dit schooljaar al voor op de reis die eind 2014 gemaakt werd en op het tegenbezoek in maart 2015. Op school en thuis maakten de leerlingen een plan van aanpak, ze kozen een onderwerp, zochten naar informatie, maakten een exacte dagindeling voor de reis en zochten contact met hun buitenlandse leerling. De week in het buitenland bestond niet alleen uit het werken aan het profielwerkstuk. Ook cultuur en sport kwamen aan bod. Dat zal volgende week bij het tegenbezoek in Weert ook het geval zijn. Op 12 en 13 maart neemt het gezelschap bovendien deel aan een tweetal excursies. Na een week keren de buitenlandse gasten weer terug met een heleboel nieuwe indrukken en ervaringen.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie