Skip to content

Provincie Limburg investeert in Nationale parken

Redactie
14 maart 2015 | 12:12

Advertentie

N24-Hubert-Mackus-animated-gifTerwijl de Rijksoverheid zich grotendeels terug trekt uit de Nationale Parken, investeert de Provincie Limburg  in Nationaal Park de Groote Peel. Het Meerjarenprogramma 2014-2017 van het Nationaal Park is goedgekeurd. Daarmee investeert de provincie € 400.000 euro, de helft van de totale financiering, in het Peelgebied.

Behoud van kwaliteit
De nadruk ligt hierbij op het behoud van kwalitatieve voorzieningen, stimuleren van werkgelegenheid, re-integratietrajecten, burgerparticipatie en gebiedsmarketing. De Provincie Limburg laat hiermee zien dat zij de enorme kracht en waarde van Nationaal Park De Groote Peel ziet en ondersteunt.

Beleving breder dan het Nationale park de Groote Peel
In het verkiezingsprogramma van het CDA Limburg staat helder dat onze drie Nationale parken (de Meinweg, de Maasduinen en de Groote Peel) en het Nationaal Landschap Zuid-Limburg in samenhang met hun omgeving sterker worden neergezet. Een bezoeker aan een van deze parken moet duidelijk zien wat er ook buiten de parken te zien en te beleven valt.

Kwaliteiten verbinden
Buiten de Groote Peel beschikt Nederweert met het Weerterbos en Sarsven en de Banen over twee prachtige natuurgebieden. Deze kwaliteiten worden niet alleen door onze eigen inwoners ervaren, maar jaarlijks ook door 150.000 andere bezoekers. Dit heeft de afgelopen jaren ook in vele mooie particuliere initatieven geleid. Denk hierbij aan de Daatjeshoeve, de Turfstaeker, Peerkesbosch, enz.

Stem 18 maart Hubert Mackus, CDA nummer 4
www.hubertmackus.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie