Skip to content

Verkeersveiligheid Nederweert wordt verbeterd

18 maart 2015 | 17:18

kruispunt randweg A2 NederweertDe Provincie Limburg gaat de komende jaren flink investeren in de verbetering van de drukste fietsoversteekplaatsen in Nederweert. Dit betekent een impuls voor de verkeersveiligheid van Nedewerweertenaren en andere weggebruikers.

Lang gekoesterde wens in vervulling
De drie drukste oversteekplaatsen in Nederweert zijn bij McDonalds, Brug 15 en de oversteek Lindestraat/Staterweg. Het plan is dat onder de Randwegbrug een doorsteek gemaakt wordt waardoor, voor de fietsers, de oude verbinding langs de Zuid-Willemsvaart naar Weert hersteld wordt. Hiermee wordt een zeer veilige route gecreëerd. Een lang gekoesterde vraag uit de Nederweerter samenleving wordt hiermee ingevuld.

Fietsersbrug bij de Florastraat
De fietseroversteek nabij McDonalds verdwijnt. Hiervoor in de plaats komt ter hoogte van Florastraat een fietsersbrug over de Randweg/N275. Hierdoor kunnen de ruim 4000 fietsers die hier dagelijks gebruik van maken, veilig naar Weert en terug. Door deze aanpassing wordt het ook mogelijk om een groene golf voor auto’s in te stellen. Dit scheelt menig automobilist de nodige ergernis en is beter voor het milieu.

Blijven inzetten voor verkeersveiligheid
In de Provincie Limburg heb ik me de afgelopen jaren ingezet voor betere en veiligere verbindingen voor fietsers. Hier blijf ik me ook de komende periode voor inzetten.

Stem 18 maart Hubert Mackus, CDA nummer 4
www.hubertmackus.nl

Advertentie

10 Reacties

  1. En nu nog die carpoolplaats op efficiënte wijze maken en plaatsen!!! Dus GEEN BRUGGETJE, SLOOTJE OF ONNODIGE STRUIKEN EN BOMEN!!! OF VERPLAATSEN VAN HET HONDENUITLAATTERREIN!!!! En het geheel 100 meter verder na de rotonde verschuiven!!!!

  2. Niks 100 meter verplaatsen richting rotonde, maar naar de andere kant van de randweg op het industrie terrein panneweg. Dit wort de komende 15 jaar toch niet bebouwd

  3. ze hebben stemmen nodig , na vandaag doen ze wat ze graag willen

  4. Net zo’n groene golf als er in Weert is gerealiseerd op de randweg?

  5. Goed bezig Hubert. Het zijn de resultaten die tellen. Zo zie je dat lokale vertegenwoordiging in limburgs parlement loont.

    Vraag me wel nog af: wordt het fietspad richting weert langs de helmondse weg dan ook opgeknapt? Dat is nu erg smal en van slechte kwaliteit dus in dat opzicht alles behalve een veilige route.

  6. Worden ze eindelijk wakker……………de doorsteek had direct aangelegd kunnen worden, het was een fijne en vooral veilige fietsroute.
    FLITSPALEN zouden absoluut niet misplaats zijn op deze kruising, ik ben iedere dag weer blij als mijn man en kinderen veilig thuis komen. Er wordt belachelijk veel door rood gereden, en flik gejakkerd.
    Meer politie controle is noodzakelijk.

    • Klopt, ik rijd er bijna dagelijks, en er rijd altijd wel iemand door het rood. Hoeveel ongelukken moeten er nog gebeuren voordat de lichten goed afgesteld worden, en vooral de mentaliteit van de bestuurders, die denken, ik knal er nog ff door

  7. Mooi!
    Heeft nog een ander voordeel, de vette verleiding wordt wat verminderd.

    @Harry
    was de azijn lekker? Dit is laat op de dag gepubliceerd, was het vorige week geweest dan had je misschien gelijk gehad.

  8. Door deze verbeteringen is een randweg totaal overbodig. Inzet voor veiliger fietsverkeer………., er staan al maanden borden op de Hoofstraat dat het fietspad gevaarlijk is. Nog nooit eerder gezien in Nederland !

  9. Juich niet te vroeg tenminste als je op Budschop woont, een fietserstunnel word pas gerealiseerd als de N 266 ter hoogte van hotel van Nieuwenhoven afgesloten word voor gemotoriseerd verkeer. Hierdoor kunnen de inwoners van Budschop alleen via Hulsenweg of via staat / populierenstraat / lindenstraat naar Weert rijden. Wie zit daar op te wachten!!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Merefestival-2025
Zet 27 en 28 juni 2025 in je agenda!
18 oktober 2024 | 20:00
Beau-Engbersen-Sport-bij-nederweert24
Sport bij Nederweert24
18 oktober 2024 | 19:30
2024_10_18-15.000-voor-lokale-verenigingen-Heerschap-33
Spek de kas actie
18 oktober 2024 | 19:00
2024_10_18-Overlijdensbericht-Gerrie-van-Hoof-Reijven1
Uitvaartbegeleiding van den Boom
18 oktober 2024 | 18:45

Advertentie