Skip to content

Thijs Linsen neemt voortouw in nieuwe centrumvereniging

Redactie
20 maart 2015 | 12:58

Advertentie

Centrum Management Nederweert ontbondenDonderdagavond heeft het Centrum Management Nederweert in café-zaal Centraal de leden bijgepraat over de stand van zaken rondom het Centrum Management van Nederweert. Nadat in januari duidelijk werd dat er geen draagvlak was voor een reclamebelasting en dus ook niet voor het Centrum Management heeft het bestuur de bal bij de ondernemer gelegd.

Voorzitter Frans Duits opende de bijeenkomst met een duidelijk uiteenzetting van de financiële stand van zaken. Het huidige bestuur handelt de lopende zaken nog af en treedt daarna af of ontbindt de stichting. Als aan alle verplichtingen is voldaan en er nog een investering in feestverlichting is gedaan, blijft er nog een paar duizend euro over. Dit bedrag zal terugvloeien naar de gemeentekas.

Frans maakte ook duidelijk dat het ambitieniveau een stuk hoger lag dan alleen maar bijvoorbeeld kerstverlichting en een aantal winkeliersactiviteiten. Het Centrum Management was ook een aanspreekpunt voor de gemeente en andere maatschappelijke organisaties. Het ambitieniveau is te hoog gebleken en het bestuur heeft hiermee blijkbaar niet voldaan aan de wensen van de ondernemers in Nederweert. Het is nu aan de ondernemers om te kijken wat ze wel willen.

De aanwezigen gaven aan vooral voorstander te zijn van een organisatie die zaken organiseert voor het centrum van Nederweert en dan met name de Kerkstraat en de Brugstraat. Thijs Linsen nam het voortouw om een werkgroep te vormen en te kijken hoe in de toekomst een aantal zaken gezamenlijk kunnen worden geregeld. Bijna alle aanwezige ondernemers waren bereid hieraan hun steentje bij te dragen en al gauw werd de afspraak gemaakt om volgende week bij elkaar te komen.

Thijs Linsen vindt dat oude zaken gedaan zijn en vergeten moeten worden: “We moeten hieruit lering trekken en een nieuwe start maken”. In overleg met het Centrum Management wordt over zes weken een nieuwe bijeenkomst uitgeschreven die de start moet zijn van een nieuwe organisatie. Er zal dan een plan gepresenteerd  worden met mogelijke activiteiten en de bijbehorende kosten. Naar verwachting zal een groep van 40 à 50 ondernemers hier wel oren naar hebben.

Thijs kreeg direct bijval van MKB Weerterland om mee te denken over een nieuwe structuur. Daar waar mogelijk wil het MKB ondersteunen en hun kennis en expertise inzetten om te komen tot een nieuwe vorm.

Het Centrum Management legt het bijltje erbij neer. Er is een grote inspanning geleverd. Vanuit de zaal wordt het bestuur bedankt voor hun jarenlange inzet. De verplichte reclamebelasting die ervoor moest zorgen dat iedereen een steentje zou bijdragen, heeft het niet gered. Er zullen dus ondernemers blijven die het gelag in de toekomst betalen en profiteurs die meeliften maar zelf niets bijdragen. Dat laatste blijft een doorn in het oog voor velen, maar het is niet anders.

Advertentie

2 Reacties

  1. Wens bij deze Thijs en alle ondernemers veel succes toe. Alleen jammer dat de paar duizend euro terugvloeien naar de gemeente. Wat is er gebeurt met de 16.000 euro die de ovn nog in kas had. De ondernemers die altijd betaald hebben en nu weer het voortouw nemen staan weer met legen handen.

  2. De geschiedenis herhaald zich.
    De meelifters hebben weer gewonnen en ze schamen zich er niet voor.

    Thijs, veel succes !!!!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Huis-van-Nicolaas-in-Weert-2019-is-weer-geopend-36
Komende vijf jaar in Franciscus Huis Weert
30 september 2024 | 17:18
Vacature
Bekijk hier de nieuwste vacatures….
30 september 2024 | 16:00
Huisdierenzegening-in-de-Paterskerk-Johan-Horst-5
Goudvis, cavia, konijn, parkiet of anders
30 september 2024 | 15:00

Advertentie