Skip to content

Nederweerter hit KinderTube gaat wereldwijd

Redactie
23 maart 2015 | 18:27

Advertentie

KindertubeVeilig kinderfilmpjes mogelijk gemaakt door ondernemer uit Nederweert-Eind. Via de website www.kindertube.nl of de speciale iPhone of Android App kunnen kinderen eenvoudig en op een veilige kindvriendelijke manier hun favoriete filmpjes kijken. In een razendsnel tempo is de site populair geworden bij peuters, kleuters en ouders. Elke dag worden er meer dan 500.000 kinderfilmpjes bekeken en bezoeken 800.000 kinderen elke maand KinderTube.

Nederweerter hit KinderTube gaat wereldwijd

KinderTube is gemaakt door Jeroen en Linda, een vader en moeder van twee kleuters uit Nederweert-Eind. Het bekijken van kinderfilmpjes op grote video websites bleek ongeschikt, vaak werden er ongewenste film-suggesties getoond die niet geschikt zijn voor jonge kinderen. Zo kwamen ze een Dora filmpje tegen met een grove voice-over. Niet veel later werd Kindertube geboren.

Op kindertube staan honderden leerzame filmpjes voor peuters en kleuters zoals het leren herkennen van vormen, letters, kleuren en nummers. Ook leren kinderen via de filmpjes samen te spelen, zindelijk te worden, en seizoenen te begrijpen.

Jeroen en Linda hebben inmiddels ook ToddlerTube voor de Engels sprekende peuters en kleuters gelanceerd. Inmiddels is ook al de Duitse variant van KinderTube beschikbaar voor de Duitse peuters en kleuters. Daarna zal kinderTube beschikbaar worden gemaakt in meerdere talen zoals Frans, Italiaans, Spaans en Portugees.

Jeugdsentiment
In de categorie ‘vroeger’ staan tekenfilms van vroeger zoals Tik Tak, Plons de kikker, Vrouwtje Theelepel, De sneeuwpop Bouli en Bolke de Beer. Oude tijden herleven met deze oude tekenfilms uit de jaren 80 en 90. Ouders kunnen hiermee herinneringen ophalen en hun kinderen laten zien waar ze vroeger naar keken.

https://youtu.be/Sn6ghz-58lc?list=PLal1fCW8NLt_RwVRWXyEVB40-wEo0QUtK

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Gemeentehuis-Nederweert-1
Te hoge geurbelasting en gezondheidsrisico’s
17 september 2024 | 16:50
koorts24
Jack JF Naus, Alphega apotheek Nederweert
17 september 2024 | 15:00
Crematorium Weerterland Weert1
Open en transparant over het afscheid
17 september 2024 | 14:33

Advertentie