Skip to content

Opening wandelnetwerk Nederweert

23 maart 2015 | 15:23

Wandelnetwerk paal QR code Marijke vaesNa maanden intensieve voorbereiding wordt op zondag 29 maart het wandelknooppuntennetwerk in Nederweert officieel geopend. Iedereen wordt uitgenodigd om dit feestelijke moment mee te vieren.

Het wandelroutenetwerk bestaat uit ruim 175 kilometer tweezijdig bewegwijzerde wandelpaden en kwam tot stand in samenwerking met werkgroepen uit elke kern. Wandelaars kunnen routes uitstippelen via circa 160 knooppunten in het veld. Het netwerk telt acht aanbevolen startpunten. Hier is ook parkeergelegenheid. Maar iedereen kan natuurlijk ook op een willekeurige locatie starten.

De knooppunten zijn met een rode stip en cijfers op informatieborden bij de startpunten aangegeven. Onderweg zijn de knooppuntpalen te herkennen aan het gemeentelogo met een cijfer erin. Elk knooppunt verwijst met een gele pijl naar het volgende knooppunt.

“Het wandelnetwerk behelst meer dan een aantal paden met nummers”, aldus projectleider Coen Janssen. “Het netwerk vormt een verbindende factor tussen onze kernen, de vele natuurgebieden en de recreatieve mogelijkheden die Nederweert te bieden heeft.” Een aantal mogelijkheden komt terug op de wandelkaart in de vorm van icoontjes. “Alles meenemen op de kaart was niet mogelijk”, aldus Janssen. “De kaart zou dan te onduidelijk worden. Dit is ook de reden waarom op de startpuntborden geen icoontjes zijn aangebracht. De werkgroepen hebben ons uitstekend geholpen bij het bepalen van het aantal icoontjes.”

gratis kaarten wandelnetwerk Nederweert

Vijf startpunten
Tijdens de opening wordt in elke kern een speciale wandeltocht georganiseerd o.l.v. een gids. Het vertrek is overal om 10.00 uur.

  • in Nederweert vanaf het horecaplein
  • in Nederweert-Eind vanaf Café ’t Verschil aan het kerkplein;
  • in Ospel vanaf het Aerthijsplein/Haaze-hoof;
  • in Ospeldijk vanaf het Thomashuis;
  • in Leveroy vanaf de parkeerplaats bij Café Wetemans.

De wandelingen variëren in lengte tussen de 4 en 7 km en zijn ook prima geschikt voor kinderen. Aan het einde van de wandeling ontvangen de deelnemers een gratis kaart van het Nederweerter wandelnetwerk.

Advertentie

1 Reactie

  1. Jammer dat de routes nog niet te vinden zijn! Ook omdat de oude route borden al weer een tijd geleden verwijderd zijn!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie