Skip to content

Fauve en Roeland gaan naar WK China

Redactie
24 maart 2015 | 14:53

Advertentie

Roeland en Fauve van Dansrijck nederweertHet afgelopen weekend hebben Roeland Schelfhout en Fauve Kessels van Dansrijck in Nederweert zich gekwalificeerd voor deelname aan het wereldkampioenschap Showdance in het Chinese Chengdu in september 2015.

Het was enorm spannend in Steenwijk tijdens de finale van de kwalificatiewedstrijd voor het WK Showdance. Zou de jury kiezen voor het mooie verhaal dat Fauve en Roeland op een hoog artistiek niveau uitbeeldden en waarmee ze het grote publiek zelfs op momenten stil wisten te krijgen? Of zou de balans toch doorslaan naar de technische routiniers waarmee Fauve en Roeland zich in de finale moesten meten en die met hun langere ervaring wellicht een streepje voor hadden bij de Nederlandse juryleden?

Roeland en Fauve van Dansrijck 2 Cor van der Stroet, bekend als juryvoorzitter bij Dancing With The Stars, en organisator van deze wedstrijd, zei het mooi: “Beide paren zijn winnaars. Dit zijn twee shows die totaal niet met elkaar te vergelijken zijn. Ik zou niet weten voor wie ik moest kiezen.” Uiteindelijk kregen Fauve en Roeland van de zeven juryleden vier tweede en drie eerste plaatsen voor hun show ‘Our World’, dat echt hun eigen verhaal vertelt. Vooral de eerste plaats van het jurylid uit Rusland, momenteel de top van de internationale danswereld, is veelzeggend.

Fauve: “Dansrijck goes China! Het besef is er nog niet helemaal, maar wij mogen echt naar China toe om Nederland te vertegenwoordigen op het WK Showdance.” Roeland voegt toe: “Ik heb met formatieteams al vaker aan WK’s meegedaan, maar om nu met zijn tweetjes te mogen gaan, is toch wel heel bijzonder! We zijn als paar echt groeiende en we willen dat op het WK, en het NK Showdance dat pas daarna volgt, ook echt laten zien. Nu komt het aan op heel hard trainen om te bewijzen dat wij inderdaad een show van internationaal niveau hebben, zoals we zaterdag van veel collega-dansers en trainers te horen kregen.

Roeland en Fauve van Dansrijck 5‘Our World’ is zondag heel kort op Facebook te zien geweest, maar na overleg met hun trainer heeft de dansbond NADB besloten de show te verwijderen om te voorkomen dat andere internationale koppels het idee kopiëren. Wie de show zelf graag wil zien, zal daarom moeten wachten tot de open dag van Dansrijck in september. Of je kunt Fauve en Roeland boeken voor een demonstratie of workshop, bijvoorbeeld in het kader van een bedrijfsevenement of om een bruiloft of ander speciaal feest op te fleuren, en deze jonge ondernemers zo helpen hun reis naar China te bekostigen.

Tenslotte: ondanks dat Fauve en Roeland zelf op topniveau dansen, hebben ze Dansrijck juist opgezet voor iedereen, van jong tot oud. Fauve en Roeland willen zoveel mogelijk mensen van dansen laten genieten. Plezier en gezelligheid staan bij Dansrijck voorop! Veel mensen in en buiten Nederweert, ook verenigingen, hebben de weg naar Dansrijck al gevonden voor een danscursus, een workshop, een feestje, een avond of middag ontspannen dansen, of gewoon even komen kijken en genieten. Het komende voorjaar worden er weer nieuwe open dansmiddagen en –avonden georganiseerd. Wij hopen u dan ook (weer) te mogen begroeten!

Nadere informatie hierover vind je op de publicatieborden bij Dansrijck, op Kerkstraat 87 en op onze website: www.dansrijck.nl. Natuurlijk mag je ook altijd even binnenlopen. Vanaf april staat onze deur ook overdag bijna altijd voor je open.

Advertentie

1 Reactie


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38
default
Maandag lezing
5 oktober 2024 | 19:00
2024_10_05 Compititiedag Brandweer Limburg Noord 2024-29
Teambuilding onder de brandweerkorpsen
5 oktober 2024 | 18:30
2024_10_05 Ongeval kruising Hoofstraat Budschop Nederweert-3
Politie en ambulance ter plaatse
5 oktober 2024 | 17:57

Advertentie