Skip to content

SJG Weert laat wensballonnen op

Glendi
30 maart 2015 | 17:13

Advertentie

SJG WeertJe gaat naar de dokter met klachten en je verwachting dat hij je helpt weer beter te worden. Soms is dat niet meer mogelijk en moet je leven met het feit dat je de rest van je leven ziek zult zijn … een wetenschap die je leven verandert.

Voor SJG Weert geldt dat uitbehandeld, niet betekent dat je uitgezorgd bent. Er zijn legio mogelijkheden om de kwaliteit van leven voor deze zogenaamde palliatieve patiënten te optimaliseren. Dat gaat niet alleen over het wegnemen of verminderen van fysieke klachten, maar ook over ondersteuning bij psychische of sociale problemen. Daarbij is zowel aandacht voor de patiënt als voor betrokken familieleden. Om deze zorg binnen SJG Weert verder te verbeteren is onlangs een speciaal Palliatief Team (PAOT) opgericht. Zij adviseren collega’s die voor een situatie komen te staan waarop ze niet meteen een passend antwoord of oplossing hebben. Een speciaal geschoolde verpleegkundige kijkt en denkt dan mee. Kim Beelen is zo’n gespecialiseerde verpleegkundige: “Het is heel ingrijpend voor een patiënt om te horen dat je niet meer beter zult worden, maar wij willen duidelijk maken dat er tussen ‘niet meer beter worden’ en ‘sterven’ nog heel veel mogelijk is. Dat kan variëren van concrete praktische tips tot een heel zorgplan. Onze aanpak is per patiënt verschillend, afhankelijk van de situatie en de behoeften die er zijn.”

wensen voor mensen die niet meer beter worden

Om aandacht te vragen voor deze groep patiënten zijn vandaag, 30 maart, in het bijzijn van patiënten, zorgprofessionals en andere betrokkenen ballonnen de lucht in gelaten. Aan de ballonnen hangen wensen voor mensen die niet meer beter zullen worden. Kim Beelen: “We willen ons concentreren op wat nog wel mogelijk is en laten zien dat deze mensen niet alleen staan. Daarom leek het ons een mooie gedachten om deze wensen de lucht in te sturen en zo aandacht te vragen voor deze groep patiënten.”

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Full length of a senior active couple smiling and looking forward with confidence and serenity while riding bicycles in the countryside in summer
Inzicht in de gezondheid van de inwoners
27 september 2024 | 11:00
Afsluiting N2024_09__19 275 Venloseweg
Houd rekening met omleidingen en vertragingen!
27 september 2024 | 10:00
Kermisoefening 2024 Weert kermis - Johan Horst-5
Veel hulpverleners op de been
27 september 2024 | 9:45
Screenshot
Uitvaartbegeleiding van den Boom
 
27 september 2024 | 9:00

Advertentie