Skip to content

Alzheimer Café Weert

Glendi
10 april 2015 | 10:37

Advertentie

Alzheimer Café WeertOp maandag 20 april is er weer een Alzheimer Café in Het Keenter Hart in Weert. Het thema van deze bijeenkomst is: Samen en toch alleen…. Hoe ziet het sociale leven van de partner er uit?

Een mantelzorger die al ruim 10 jaar jaren het leven deelt met een partner met dementie vertelt over haar leven. Over de moeilijke beginjaren, met het ‘niet pluis’ gevoel, maar toch niet de vinger kunnen leggen op wat er daadwerkelijk aan de hand is. De weg naar diagnose en acceptatie. Het samen regelen van een aantal zaken. Het gevoel dat je er alleen voor komt te staan; met je partner de fijne en verdrietige dingen van het leven niet meer kunnen delen. En toch ook nog lange tijd samen genieten van veel kleine dingen. Maar ook over het moment dat het thuis niet meer gaat. De onvermijdelijke opname die daarop volgt en het loslaten. Het schuldgevoel en het verdriet over de ontreddering van de partner en dan zelf thuiskomen in een leeg huis. Het rouwproces dat niet kan worden afgesloten omdat de partner er nog steeds is. Toch gaat het leven door. Het langzaam opbouwen van het eigen leven, dat gebeurt met vallen en opstaan.

Het Alzheimer Café is er voor iedereen die op enigerlei wijze te maken heeft met dementie of geïnteresseerd is in het onderwerp; mensen met dementie en hun partners of familieleden, mantelzorgers, zorgverleners, jong en oud, iedereen is van harte welkom. Aanmelden is niet nodig, je kunt zo binnenlopen.

Wanneer je niet beschikt over eigen vervoer en in Weert woont, kun je je aanmelden voor de BoodschappenPlusBus van Punt Welzijn. Stuur dan een e-mail naar boodschappenplusbus@puntwelzijn.nl of bel 0495 – 697 900. Voor een eigen bijdrage van 3 euro word je thuis opgehaald en staat om 21.30 uur de bus op het plein bij het Keenter Hart klaar om je weer thuis te brengen.

Het Alzheimer Café is vanaf 19.00 uur geopend. Het programma duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Adres: St. Jozefskerkplein 3 in Weert. Het thema van het eerstvolgende Alzheimer Café Weert op 18 mei is palliatieve zorg en dementie. Meer info: nicole.fijen@hulpbijdementie.nl, i.rehmann@landvanhorne.nl, leny.jonkers@dezorggroep.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Dierendag 2024 - Demi
Bekijk de tientallen foto’s in dit bericht!
4 oktober 2024 | 10:13
2024_10_03 Gezinstocht en thema-excursie in De Groote Peel Marijke Vaes
Speuren naar geuren en kleuren
4 oktober 2024 | 10:00
2024_10_03 Politie controle carpoolplaats Nederweert-8
In totaal zijn 85 voertuigen gecontroleerd
3 oktober 2024 | 23:39

Advertentie