Skip to content

Beroerte: het kan ook jou overkomen!

Glendi
28 april 2015 | 11:24

Advertentie

BeroerteTijdens de Europese Dag van de beroerte (dinsdag 12 mei) organiseert SJG Weert een informatiemarkt in samenwerking met de CVA-vereniging. De markt is vooral bedoeld om geïnteresseerden te informeren over het herkennen en voorkomen van een beroerte.

SJG Weert

Elk jaar worden in Nederland maar liefst 41.000 mensen voor de eerste keer getroffen door een beroerte. Dat zijn er meer dan 100 per dag. Daarnaast overlijden zo’n 10.000 mensen jaarlijks als gevolg van een beroerte. Grote kans dus dat jij dit in jouw directe omgeving ook meemaakt. Naast de kans op overlijden, is blijvende invaliditeit ook vaak het gevolg van een beroerte. De kans op herstel en het voorkomen van invaliditeit is het grootst wanneer een behandeling binnen 4 uur kan starten. Het tijdig herkennen van een beroerte is daarom dus van groot belang.

Tijdens de informatiemarkt kun je naast het meten van je bloeddruk ook je bloedsuiker laten controleren en je BMI laten bepalen. Diverse professionals, zoals een ergotherapeut, logopedist en fysiotherapeut zijn aanwezig om je te informeren en antwoord te geven op je vragen. Ook is de stichting SGL aanwezig. Zij ondersteunen mensen met een lichamelijke, zintuiglijke of meervoudige beperking en/of een hersenletsel in de provincie Limburg.

De markt vindt plaats tussen 13.00 en 17.00 uur in de centrale hal van het ziekenhuis. De toegang is gratis en je hoeft je niet aan te melden. Je kunt je deze middag laten testen of je risico loopt op een beroerte.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Full length of a senior active couple smiling and looking forward with confidence and serenity while riding bicycles in the countryside in summer
Inzicht in de gezondheid van de inwoners
27 september 2024 | 11:00
Afsluiting N2024_09__19 275 Venloseweg
Houd rekening met omleidingen en vertragingen!
27 september 2024 | 10:00
Kermisoefening 2024 Weert kermis - Johan Horst-5
Veel hulpverleners op de been
27 september 2024 | 9:45
Screenshot
Uitvaartbegeleiding van den Boom
 
27 september 2024 | 9:00

Advertentie