Skip to content

Bijzondere Middeleeuwse vondst in Weert

Redactie
20 april 2015 | 17:25

Advertentie

ArcheologieBij werkzaamheden op de hoek St. Maartenslaan/Van Bommelstraat in Weert zijn bij archeologische opgravingen bewoningssporen uit de Volle Middeleeuwen (11e-12e eeuw) aangetroffen.

De resten van één of twee middeleeuwse erven, de contouren van binnen en buitenwanden en een waterput zijn bij de opgraving aan het licht gekomen. Eveneens zijn er diverse bewoningsresten, zoals gebruiksaardewerk en metalen voorwerpen aangetroffen. De opgraving wordt uitgevoerd door het archeologisch onderzoeksburo VUhbs uit Amsterdam.

Waardevol
Vanochtend is men begonnen met het graven van proefsleuven. Al snel kwamen de archeologische vondsten aan het licht. Bijzonder is dat de Middeleeuwse vondst nagenoeg ongeschonden is. Ook is de opgraving waardevol omdat in dit gebied nog nauwelijks archeologisch onderzoek heeft plaatsgevonden. Er was dus weinig bekend van dit gebied. Hoewel er vermoedens waren over de woningen en erven in dit gebied, ontbrak tot nu toe het bewijs. Het perceel waar wordt gegraven, is ongeveer 1200 m2.

Kijkmoment
Meer informatie wordt morgen, dinsdag 21 april om 14.00 uur verstrekt op de plek van de vondst door de archeologen van VUhbs en de gemeente Weert. Ook amateurarcheologen zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Vanwege veiligheidsredenen en het graven met machines zijn delen afgezet.

Geen vertraging verwacht voor werk St. Maartenslaan
De archeologische vondst heeft naar alle waarschijnlijkheid geen gevolgen voor de aanleg van de infiltratiebuffer en de inrichting van het plantsoen.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie