Skip to content

Leerlingen VWO-6 winnen nationale wedstrijd Europees Platform

24 april 2015 | 8:02

Lisanne Belt en Mirte CoxWoensdag 22 april wisten Lisanne Belt en Mirte Cox uit VWO-6 met hun profielwerkstuk ‘CPR Network’ de eerste plaats te behalen tijdens de landelijke ELOS-wedstrijd Profielwerkstukken op het Maurick College in Vught. Mira Claessens en Laura Kraft behaalden de tweede plaats met hun werkstuk over ‘Dutch Design in Sweden’.

Het College reisde met 13 leerlingen van HAVO-5 en VWO-6 af naar deze nationale wedstrijd van het Europees Platform. Begeleidend docente Corry Saes is apetrots op haar leerlingen die hier een geweldige prestatie hebben neergezet.

Eerste plaats
Voor hun profielwerkstuk ‘CPR Network’ onderzochten Lisanne Belt en Mirte Cox hoe een landelijk netwerk van AED mensen met een hartstilstand kan helpen om zo snel mogelijk gereanimeerd te worden. In november reisden de meiden naar het Spaanse stadje Elche de la Sierra om het Nederlandse model onder de aandacht te brengen. Zij spraken daar met plaatselijke hulpverleners, bevolking en bestuurders en hebben tevens hun plannen kunnen uitleggen op de lokale radiozender. Het gedegen onderzoek van de twee onderzoekers gekoppeld aan hun enthousiasme en de respons die zij kregen in Spanje heeft hen deze prestigieuze prijs opgeleverd.

Mira Claessens en Laura KraftTweede plaats
Mira Claessens en Laura Kraft behaalden de tweede plaats met hun werkstuk over ‘Dutch Design in Sweden’. Deze VWO-6 leerlingen hebben diverse ontwerpers van Dutch Design benaderd en zijn met de verkregen design producten naar Zweden gegaan. Zo onderzochten ter plaatse of er in het land van het design nog een plek te veroveren viel voor Nederlands design. De HAVO-werkstukken van Het College vielen dit jaar helaas niet in de prijzen.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie