Skip to content

Celstraf voor betrokkenheid drugslab + hennepkwekerij

1 mei 2015 | 16:21

Drugslab OspelDe rechtbank heeft de eigenaar van de stallen aan het Ommelpad in Ospel veroordeeld tot 18 maanden celstraf waarvan 12 maanden voor betrokkenheid bij het drugslab dat daar vorig jaar is ontdekt en 6 maanden bij de hennepkwekerij in 2011.

drugslab + hennepkwekerij Ommelpad

Volgens de rechtbank is bewezen dat in de periode van 1 januari 2014 t/m 6 februari 2014 amfetamine is gemaakt en dat de man medeplichtig is geweest door zijn stallen ter beschikking te stellen. Ook is volgens de rechtbank bewezen dat op 6 september 2011 hennep is geteeld in de stallen.

Het drugslab werd vorig jaar februari ontdekt toen een milieuambtenaar het bedrijf bezocht voor een milieucontrole. Het Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFOO) heeft het productielab van amfetamine ontmanteld. De destijds 55-jarige eigenaar werd hierbij aangehouden.

In de stallen werd een houten stellage overspannen met landbouwplastic aangetroffen. In deze stellage bevonden zich twee slaapplaatsen, een tafel, een laptop, diverse kledingstukken en toiletartikelen. Ook stond er een elektrische kachel. Direct naast deze ruimte werden diverse levensmiddelen, een magnetron, een tosti-ijzer, diverse kledingstukken en twee gelaatsmaskers gevonden.

Volgens de Officier van Justitie moet de eigenaar geweten hebben van de illegale praktijken. De buurt klaagde van een chemische lucht rond het terrein. Ook vergt het opzetten van een dusdanig groot lab veel tijd.

De verdachte heeft van 6 februari t/m 21 maart 2014 in voorlopige hechtenis gezeten. Deze periode zal in mindering worden gebracht op zijn straf.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00
Workshops-Weerter-Mannenkoor
Ontdek je stem!
19 oktober 2024 | 15:00

Advertentie