Skip to content

Sopraan Lieke Smeets zingt in thuiswedstrijd

13 mei 2015 | 18:32

Lieke SmeetsRond honderd liefhebbers van orgelspel waren zondag op het eerste lunchconcert van de Stichting Orgelkring Nederweert in de Sint-Lambertuskerk. Ongeveer eenderde van de aanwezigen waren ook daadwerkelijk bij de lunch bij restaurant Bi-j Siem. Het orgelspel werd uitgevoerd door Anja Hendrikx. Sopraan Lieke Smeets zong.

Sopraan Lieke Smeets zingt in thuiswedstrijd

Voor het lunchconcert was gekozen voor een licht programma. Organiste Anja Hendrikx begon met ’Freudig begrüszen wir’ uit de opera Verdi. Lieke Smeets, die opgegroeid is in Nederweert en min of meer een thuiswedstrijd speelde, zong onder meer Marrenka’s Aria’s van B. Smetana. Zij bracht ook Voi lo sapete uit de Cavaleria Rusticana van G. Verdi. De organiste besloot met delen uit Versetti per il Gloria.

Staand applaus
De twee musici oogstten een geweldig staand applaus. De toehoorders bleven klappen tot de twee van het koor waren neergedaald. Op het altaar bedankte voorzitter Jos Hendrikx van de orgelkring het tweetal en overhandigde bloemen. Hendrikx was tevreden over de opkomst bij dit eerste lunchconcert. Hij acht voorzetting volgend jaar mogelijk. Het concert moet echter wel betaalbaar zijn. Het jaarlijkse orgel-plusconcert is op vrijdagavond 31 augustus wederom in de Lambertuskerk.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet_gezocht
Heb jij iets gezien?
18 oktober 2024 | 22:57
Hunted-2024-22
Maar liefst 150 deelnemers
18 oktober 2024 | 20:30
Merefestival-2025
Zet 27 en 28 juni 2025 in je agenda!
18 oktober 2024 | 20:00
Beau-Engbersen-Sport-bij-nederweert24
Sport bij Nederweert24
18 oktober 2024 | 19:30

Advertentie