Skip to content

Zeer grote brand in Nederweert: 4600 varkens in brandende stal en NL-Alert ingezet (Foto’s/video)

Redactie
1 juni 2021 | 17:04

Advertentie

Dinsdagmiddag is er brand uitgebroken in een varkensstal van een agrarisch bedrijf aan de Bloemerstraat in Nederweert.

Zeer grote stalbrand

Er is opgeschaald naar zeer grote brand GRIP 1. Brandweerkorpsen uit de regio zijn onderweg om het vuur te bestrijden. Er er hangt een grote rookwolk boven het buitengebied van Nederweert. Er zitten 4600 varkens in de brandende stal. Via NL-Alert worden mensen gewaarschuwd om uit de rook te blijven en ramen en deuren gesloten te houden.

Nieuwsupdates

Update 17.04 uur:
Bij de brand zijn roetdeeltjes vrijgekomen. Deze komen terecht tot in de omgeving van Leende. De deeltjes kunnen met stoffer en blik, of met handschoenen, opgeruimd worden. Deze mogen bij het restafval en brengen geen gevaar voor de gezondheid met zich mee.

Update 16.59 uur:
Het is niet de eerste keer dat er brand uitbrak bij het bedrijf. Op 13 maart ontstond er brand in de voerinstallatie.

Update: 16:38 uur
De brand is nog altijd niet onder controle. De veiligheidsregio’s van Limburg-Noord en Brabant Zuid-Oost monitoren de situatie en de effecten van de brand.

Update 16.01 uur:
Op onderstaande videobeelden is te zien dat er veel rook vrijkomt bij de brand. ”Blijf uit de rook en houd ramen en deuren gesloten”, zo roept de brandweer.

Update: 15.56 uur:
Meetploegen zijn ingezet om metingen te verrichten. De brand is nog altijd niet onder controle. Er komt nog veel rook vrij welke richting Noord-Brabant trekt.

Update: 15.49 uur:
Brandweerwagens komen op de parkeerplaats van de McDonalds bij elkaar. Vanuit daar worden ze aangestuurd naar de brand. Vanuit een speciale unit op de locatie van de brand, wordt het incident  gecoördineerd.

Update 15.34 uur:
Burgemeester Op de Laak van de gemeente Nederweert is ter plaatse om polshoogte te komen nemen en om de ondernemers een hart onder de riem te steken.

Update 15.16 uur:
De rook trekt richting Noord-Brabant. Een woordvoerder van de brandweer laat weten dat er mogelijk een NL-Alert wordt verstuurd om mensen te waarschuwen om ramen en deuren te sluiten.

Update 15.10 uur:
Er zitten 4600 varkens in de brandende stal. De aangenzende stal met 3000 varkens wordt natgehouden om overslag te voorkomen. Er is geen asbest vrijgekomen bij de brand.

Update 14.58 uur:
In de stal zouden 4000 varkens aanwezig zijn. in de andere stal 3000. De brandweer roept omwonenden op om ramen en deuren gesloten te houden.

Advertentie

14 Reacties

  1. in Leende NB, bij mij is ook as neergekomen.

    Groet,
    Rudie Peeten

  2. Ze moeten nog wat meer van die arme beesten op een hoopje duwen, schandalig, heb er geen woorden voor, ze kunnen nergens heen die varkentjes en de speklapjes zijn oneetbaar geworden….ga zo door en bouw nog wat grotere dodencellen…

  3. Diep en diep triest dat dit kan gebeuren,erg voor de varkens….

  4. Idd schandalig dat zo iets ,veel te vaak gebeurt Zielig voor deze beestjes ,dat er op deze manier om zijn gekomen . Veel te grote stallen en geen uitweg als er zoiets gebeurd Bah bah

  5. Werden blusinstallaties hier ook maar verplicht.
    Als ik in een groot gebouw ben met veel mensen vind ik het ook prettig als er blusinstallaties zijn, waarom zouden 4600 varkentjes niet datzelfde veilige gevoel mogen hebben?

    Ja, het kost geld voor de boer. Maar dit is geen doen meer.

    Ik vind megastallen helemaal prima, ben er opzich ook voor. Zolang het welzijn van de dieren maar bovenaan staat.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie